Käytännössä laite toimii niin, että lasersäde ammutaan auton sivuikkunasta siten, että se heijastuu takaisin auton toisella puolella olevan peilin kautta valoilmaisimeen. Auton matkustamon sisäilmassa olevan alkoholin määrä pystytään selvittämään täsmällisesti analysoimalla heijastunutta lasersädettä.

Mikäli automatisoitu järjestelmä havaitsee alkoholia auton matkustamossa, ottaa se kuvan auton rekisterikilvestä ja lähettää tien päällä olevaan poliisiautoon. Poliisit voivat sitten viedä kuljettajan verikokeeseen tai puhalluttaa hänet.

Tämä sen vuoksi, että pitää selvittää, kenen hengityksestä alkoholi on peräisin. Kuljettaja ei välttämättä ole juonut, mikäli mukana on matkustajia.

Järjestelmää pystyy huijaamaan pitämällä ikkunat auki tai peittämällä sivuikkunat niin, ettei lasersäde läpäise niitä. Järjestelmä osaa kuitenkin varoittaa poliisia epäilyttävästi toimivista kuljettajista.

Sovelluksesta ollaan kehittämässä kaupallista versiota. Moottoripyöräilijän kypärän kanssa järjestelmä ei ilmeisesti toimi, sillä ongelmana on säteen takaisinheijastaminen. Myös ilmanvaihto visiirin takana on melkoista, varsinkin jos ajaa visiiri raollaan tai käyttää avokypärää.