Kuusiroottorinen Hexo+ on itseohjautuva ilmakamera tai kamerakopteri, joka seuraa tekemisiäsi gps-paikannuksen avulla. Tämänhetkinen Hexo+:n prototyyppi kykenee 70 kilometrin tuntinopeuteen ja sen akut riittävät 15 minuutin lentoon. Kopteri kommunikoi käyttäjän iOS- tai Android-matkapuhelimen kanssa käyttäen Mavlink-protokollaa.

Kuvassa kopteri ja gimbaali kameroineen.

Lisäksi siinä on kaksiakselinen gimbaali GoPron toimintakameroille. Kameran voi joko sisällyttää pakettiin tai ostaa erikseen.

Laitetta käytetään siten, että ensin puhelinsovelluksen avulla määritetään perspektiivi, mistä kuvataan, esimerkiksi edestä oikealle x astetta ylös, Y metrin päästä. Sen jälkeen kun asetukset on lähetetty kopterille, se nousee automaattisesti oikeaan paikkaan, ja leijuu paikallaan kunnes käyttäjä lähtee liikeelle. Sitten kopteri itseohjautuvasti lentää mukana määritetyssä paikassa ja kuvaa. GPS-signaalin ja puhelimen sijainnin avulla kopteri tunnistaa käyttäjän ja tietää, missä tämä on.

Laitteen sijainti suhteessa kuvattavaan määritetään matkapuhelinsovelluksen avulla.

Laitetta voi ohjata myös manuaalisesti normaalin radio-ohjaimen avulla tai puhelinsovelluksen kautta. Siiinä ei ole esteentunnistus- ja väistöjärjestelmää, joten sitä on käytettävä avoimilla alueilla, kun ohjausautomatiikka on päällä.

Laite voi lentää enimmillään 50 metrin päässä käyttäjästä. Kuusiroottorisen kopterin potkurien varret voidaan taittaa ja potkurit irroittaa kuljetuksen ajaksi.

499 dollarilla pääset Kickstarterissa Hexo+:n onnelliseksi omistajaksi. Tosin summa ei vielä sisällä itse kameraa, ja kopterin saat vasta toukokuussa 2015. Sivustolla on joka tapauksessa myös mielenkiintoista videokuvaa Hexo+:sta.

Tästä kuvasta löytää tarkkaan katsomalla autonomisesti lentävän kamerakopterin.