Tunnustus myönnetään parhaille ajokortin suorittamisen jälkeisille jatkokoulutuksille Euroopassa, ja se annettiin paikalla tehdyn tarkastuksen jälkeen. Saksan tieliikenneviraston (DVR) turvallisuusasiantuntijat tutustuivat Barcelonassa Hondan turvallisuusinstituutin kehittämään ajokoulutukseen.

European Training Quality Label on vapaaehtoinen sertifikaatti, jonka ovat julkistaneet vuonna 2015 yhdessä ACEM, European Association of Motorcycle Manufacturers eli Eurooppalaisten moottoripyörävalmistajien liitto sekä DVR, auttaakseen moottoripyöräilijöitä identifioimaan korkealaatuiset ajamisen jatkokoulutusohjelmat Euroopassa.

Sertifiointi on mahdollinen ja avoin eri eurooppalaisille organisaatioille mukaan lukien autokoulut, moottoripyörävalmistajat ja julkiset toimijat. Tällä hetkellä 27 mp-kortin suorituksen jälkeistä jatkokoulutusohjelmaa on sertifioitu Espanjassa, Ranskassa, Alankomaissa, Itävallassa ja Saksassa.

Honda Training Safety Centre

Honda Training Safety Centre

Hondan turvallisuusinstituutti (HSI) on viimeisin tunnustuksen saanut. Keskus perustettiin vuonna 2009 tarjoamaan turvallisen ajon koulutusta motoristeille ja sijaitsee Santa Perpétua de Mogodassa, lähellä Barcelonan metropolialuetta. HSI:llä on käytössään 20 000 neliömetriä ratoja ja fasiliteettejä, jotka on erityisesti suunniteltu moottoripyöräilijöiden koulutusta varten, ja on suurin sen kaltainen laitos Euroopassa. Keskuksessa on koulutettu yli 20 000 motoristia sen avaamisen jälkeen. Yksistään vuonna 2017 koulutettiin instituutissa Hondan toimesta 3000 motoristia.

– Olen ilahtunut siitä, että turvallisuuskoulutusinstituuttimme on saanut tämän tärkeän laatupalkinnon. Moottoripyöräilyn turvallisuus on Hondan tekemisen ytimessä, ja haluamme olla varmoja siitä, että ihmiset nauttivat ajamisesta turvallisella tavalla. Meillä moottoripyöräalan yritysten johdossa olevilla on tärkeä vastuu siitä, miten ihmiset käyttävät tuotteitamme, totesi palkinnosta Honda Motor Europen johtaja Vito Cicchetti.

Honda Training Safety Centre

Honda Training Safety Centre

– Moottoripyöräteollisuus perusti European Training Quality Label -sertifikaatin auttamaan motoristeja löytämään parhaat ajamisen jatkokoulutusmahdollisuudet. On erittäin tärkeää, että ihmiset oppivat pätevän ja ammattimaisen koulutuksen kautta sen sijaan, että oppisivat yrityksen ja erehtymisen kautta. Olemme vakuuttuneita siitä, että tämä oma-aloitteisuus merkitsee positiivista eroavuutta moottoripyöräilijöille Euroopassa, ACEM:in pääsihteeri Antonio Perlot uskoo.

– Moottoripyörällä ajaminen on paljon muutakin kuin vain koneen käsittelyä. Perustaidot ovat tärkeitä, ei epäilystäkään siitä, mutta moottoripyöräilyn turvallisuus on paljon muutakin kuin vain ajo-osaamista, kehon, kaasun tai jarrun käyttöä. Sen vuoksi harjoituskeskuksessamme ei opeteta motoristeille ainoastaan ajotekniikkoja, vaan myös ennakoivaa ajamista, mikä tarkoittaa potentiaalisesti hankalien tilanteiden ennakoimista ja välttämistä, Honda Motor Europe Espanjan PR ja turvallisuusosaston johtaja Albert Cavero pohtii.