Kampanjaan kuuluu kokonaisuudessaan lyhytfilmejä, internet-sivusto sekä esite, joiden avulla voi kouluttaa turisteja ajamaan turvallisesti Tasmanian teillä. Kokonaisuus on saaren hallituksen, Spirit of Tasmanian ja paikallisen Liikenneviraston, Road Safety Advisory Councilin sekä turistiteollisuuden ja moottoripyöräilevän yhteisön käsialaa.

Tasmanian turismi kasvaa vauhdilla, ja saarelle ajamaan tulevat moottoripyöräilijät ovat yliedustettuina onnettomuustilastoissa. Ongelmana on tietämättömyys paikallisista olosuhteista, kuten haastavasta maastosta ja muuttuvista olosuhteista. Moottoripyöräonnettomuudet ovat johtaneet myös tiekuolemiin.

Väsymys, ja siitä seurannut huomion herpaantuminen saattavat myös olla onnettomuuksiin johtaneita tekijöitä. Videotähtinä ovat erinomaisen tunnettu Charley Boorman ja Jeff Harper

Tasmania.

Tasmania.

Motoristeja saapuu saarelle vuosittain jopa 20 000. 

Tasmania on varsin vuoristoinen, ja sen tiet ovat kiemuraisia. Siinä suhteessa se eroaa varsin voimakkaasti emämaastaan Australiasta, joka on tunnettu pitkistä, suorista teistään. Lisäksi sääolosuhteet vaihtelevat voimakkaasti. Tiet voivat olla solissa varjoisia, kosteita ja jopa sammaleisia.

Asiasta kertoi Advocate.

Allaolevalla videolla vauhdissa on Jeff Harper. Ongelmatilanteissa voit katsoa sen täällä.

Charley Boorman on tuttu mies mm. Long Way Roundista ja Long Way Downista. Oheiselta videolta selviää, miksi hän on sitä mieltä, että maailman paras tienpätkä on Tasmaniassa kulkeva väylä Hobartista Strahaniin. Boormanin omalle sivulle pääset tästä.

Charley Boorman Tasmaniassa.

Charley Boorman Tasmaniassa.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.