Suviranta on rakennettu vuonna 1965 Oulun kaupungin kesäsiirtolaksi Oulujärven rannalle hiekkakankaalle mäntyjen keskelle. 2005 Vaalan kunta osti sen omaan käyttönsä, ja tällä hetkellä Minna Kangosjärvi pitää siellä auki majoitus-ja leirintäaluetoimintaa viikonloppuisin ja varauksesta myös viikolla.

Minna Kangosjärven ylläpitämässä Suvirannassa on loistavat puitteet kokoontumisajon järjestämiselle.

Paikka tarjoaa oivallisen ympäristön Suvirallin järjestämiseen. Suviralli on Pöhheikkö Pohheemien kolmannnen kerran järjestämä rock-henkinen juhannustapaaminen. Ralli syntyi, kun Pöhheikkö Pohheemit mietti oman rallin järjestämistä, ja sille löytyi luonteva ajankohta, kun juhannusralli Äänekoskella lopetti, kertoo Pohheemien puheenjohtaja Johanna Ontero.

Pöhheikön Pohheemien pj Johanna Ontero kertoo, että jo omasta kerhosta saadaan kaksi bändiä kasaan ilonpitoa varten.

Suviralli on musiikkipainotteinen, sillä jo Pöhheikön Pohheemien omista noin 20 aktiivijäsenestä löytyy parikin bändiä. Musiikin lisäksi Suviralli tarjoaa kilpailuja ja tietenkin hauskan ja rennon vaihtoehdon juhannuksen viettoon, saunaa ja juhannuskokkoa unohtamatta.

Ilmatieteen laitoksen uhkailut kurjasta säästä verottivat osallistujamäärää yli puolella edellisestä rallista. Osallistuneiden määrä perjantaina meidän vieraillemmessame siellä oli noin 50. Tosin lisää tulijoita tippui kaiken aikaa.

Säitä pelkäämättömiä motoristeja tuli kokoontumiseen lähialueen eli Kainuun ja Oulun alueiden lisäksi Pelloa, Lapuaa, Turkua ja Kiteetä myöden.

Lapualta oli saapunut paikalle ”kaksosilla” Kaija ja Ilpo Kristola. Kaksoset siksi, että heillä on 1250-kuutioiset Suzukin Banditin matkaversiot, joissa on peräkkäiset rekisterinumerot.

Kaija ja Ilpo Kristola jatkavat Suvirallista Rukalle.

– Kun mennään numerojärjestyksessä, saan mennä edellä ja määrätä vauhdin, Kaija kertoo.

Ilpo kertoi ajaneensa aina paljon ja jo yli 40 vuoden ajan moottoripyörällä. Kaija sen sijaan tuli pyörän kyytiin ensi kerran vasta yhdeksän vuotta sitten, ja ajaa nyt viidettä kesää omalla pyörällä.

– Bandiitteihin vaihdettiin, kun edellinen pyörä ei kulkenut riittävän kovaa Kaijan mielestä, Ilpo nauraa.

Kristoloitten kaksoset, peräkkäisin rekisterinumeroin varustetut Bandiitit.

Tänä kesänä jo neljässä eri kokoontumisajossa kiertäneellä Harjunsalon MCC:stä Kangasalalta olevalta Ismo Leinoselta oli ajoitus kohdillaan hänen saapuessaan Suviralliin. Matkan varrella tuli vettä muutama hassu pisara, mutta kun hän pääsi perille katoksen suojaan, tervehti kunnon raekuuro saapuvaa rallikansaa.

Ismo 'Iski' Leinonen on tuttu näky ralleissa ympäri Suomen.

Ismon tavoin kaikkiin Suviralleihin aikaisemminkin osallistuneet MC-Kiteen puheenjohtaja Ville Kauppinen ja puolisonsa Sari Karppinen esittelivät Suvirallin laajinta leirikokonaisuutta. Kun ensin viritetään suojapressut telttojen ylle, niin väki, tavarat ja teltat säilyvät kuvina, oli keli mikä hyvänsä. MC-Kitee oli tapaamishetkellä jäsenmäärältään suurimmalla joukolla edustettuna ja vielä odotettiin muutamaa henkilöä paikalle saapuviksi. Lopullisen tuloksen suurimman osalta näkee sunnuntaina, kun Suviralli päättyy.

Sari Karppinen ja Ville Kauppinen olivat mukana MC Kiteen isossa joukossa.

Kauppinen mainosti, että MCKiteen 22. kerran järjestämä Ponuralli pidetään tänä vuonna 1-3.8. Tälläkin kertaa paikalle odotetaan yli tuhatta rallikävijää.

Marko Rahikainen edustaa pellolaista MC Sonnia.

Yksi Suvirallin mielenkiintoisimmista pyöristä oli rantsilalaisen Marko Rahikaisen K-750 sivuvaunumoottoripyörä. 10 vuotta sitten Vaasasta nippanappa liikkeelle saatu pyörä on kavereiden irvailuista ja epäilyistä huolimatta kuljettanut Markoa 120 000 kilometrin verran tähän mennessä.

K-750 sivuvaunupyörä vaatii Rahikaisen mukaan valmiutta tien päällä tehtäviin huoltoihin.

– Asennetta tämä vaatii ja halua päästä tekemään remonttia tienvarressa, Marko naureskelee. Todistettavasti tämä viimeisin reissu meni ilman ylimääräisiä huoltopysähdyksiä.

3. Suviralli jatkaa juhannuksen yli sunnuntaihin asti, joten vielä loistavasti ehdit mukaan nauttimaan riemukkaasta yhdessäolosta. Motouutiset.fi suosittelee lämpimästi ja toivottaa Suvirallilaisille, kuten myös kaikille lukijoilleen hyvää juhannusta.

Heidi Oulusta (kuvassa vasemmalla) tuli Intruderilla ja juttelee tässä Motukan Marja Suomisen kanssa.

Kuvassa vasemmalta: Juha Kouvolasta, Juha Petäjävedeltä, Pekka Kittilästä, Jokke Kangasalalta, Marika Siilinjärveltä, Iskin vieressä Raisa Petäjävedeltä ja Sami Jyväskylästä.

I was here too, toivoo Katja Kouvolasta.

Suviralli jatkuu sunnuntaihin asti, joten vielä ehtii mukaan.