Lokakuusta lähtien britit pystyvät suorittamaan ajokortin teoriakokeen 25 prosenttia halvemmalla kuin aiemmin. Kokeen hinta on tällä hetkellä 31 puntaa eli 38 euroa. Lokakuussa sen hinta laskee 25 puntaan, vajaaseen 31 euroon. Vuoden 2015 lokakuussa hinta laskee vielä 2 puntaa, noin 2,5 euroa.

Viranomaiset laskevat tämän säästävän autoilijoilta ja motoristeilta seuraavan yhdeksän vuoden aikana yhteensä noin 100 miljoonaa puntaa, 123 miljoonaa euroa.

Liikenneministeri Stephen Hammondin kertoo, että ministeriö haluaa pitää ajamisen kustannukset alhaalla, joten se haluaa varmistaa, että teoriakokeilla saadaan paras mahdollinen vastine rahalle siten, että se täyttää myös tarvittavat vaatimukset. Mahdollisuus alentaa kokeen hintaa perustuu siihen, että ministeriö on neuvotellut uuden sopimuksen teoriakokeiden järjestäjän kanssa ja haluaa siirtää alhaisemmat kustannukset suoraan kortinsuorittajien maksuihin.

Meillä ainakin moottoripyöräkortin suorittaminen vaatisi ilmeisesti paljon perustavaa laatua olevia muutoksia pelkän teoriakokeen hinnanalennuksen lisäksi. Onko sinulla ehdotuksia siitä, miten Suomen mp-korttijärjestelmää pitäisi uusia? Jos, niin kerro meillekin.