Moottoripyörävalmistaja Indian on rekisteröinyt USA:n patentti- ja rekisteriviranomaisilta käyttöönsä nimen "Indian Renegade" käytettäväksi sekä moottoripyörissä että sen rakenneosissa. Odotettavissa on ilmeisesti kaksi uutta Indian-mallia: Renegade ja Raven.

Kuten tavallista tuotemerkkihakemus ei sinänsä kerro, millaiseen käyttötarkoitukseen malli on suunniteltu eikä oikeastaan mitään muutakaan siitä, mitä pyörä voisi olla.

Maailmalla spekulaatiot kuitenkin kiirivät vahvoina, joten voimme hyvin pohtia, että jos Raven-tuotenimi käytetään esimerkiksi johonkin sporttisempaan katumalliin, Renegade voisi olla seikkailupyörä? 

Renegade vie helposti mallinimenä ajatukset esimerkiksi Jeep Renegadeen, joka on normiautoa maastokelpoisempi versio, sikäli näkökulma voi olla hyvinkin mahdollinen. Mutta yhtä hyvin kyse voi olla vaikka streetfighterista, ken tietää.

Moni näyttää kuitenkin uskovan, että kyse on sekä Ravenin että Renegaden osalta tuoreen FTR1200-mallin johdannaisesta, joka on mielenkiintoinen ja samalla sporttinen ajatus. Sen lähtökohta sopisi mukavasti seikkailumalliin.

Adventure-pyörien suosio on tällä hetkellä korkealla, ja Indianilta puuttuu siihen segmenttiin sopiva malli tällä hetkellä. Uuden tulemisensa myötä vuodesta 2013 lähtien merkki on systemaattisen harkitusti laajentanut mallivalikoimaansa, ja näyttää toimivan samansuuntaisesti jatkossakin.

Yhtä hyvin jompikumpi tuoreista mallinimistä saattaa olla varattu sähköiselle mallille, koska H-D on jo luvannut tuoda Livewirensä myyntiin ja kaduille vielä tänä vuonna ja Polariksella on sähkömoottoripyörävalmistaja Brammon oston myötä kokemusta asiasta. Victory Empulse oli itse asiassa eri logolla varustettu Brammo.

Palaamme asiaan heti, kun tiedämme siitä enemmän.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Indian rekisteröi erikoisen tuotenimen - onko Raven uusi menestysmalli?