Motocross-legenda Stefan Everts lopetti uransa vuonna 2006 varmistettuaan ennätyksellisen kymmenennen maailmanmestaruutensa. Sittemmin belgialainen on toiminut mm. KTM tehdastiimissä kisapäällikkönä ja pyörittänyt Suzukin motocross-tehdastiimiä. Suzukin vetäydyttyä motocrossin MM-sarjasta kauden 2017 päätteeksi Everts on keskittynyt poikansa Liamin valmentamiseen. 14-vuotias Liam on yksi Euroopan lupaavimpia motocrossjunioreita ja tekee tulevalla kaudella debyyttinsä 125-kuutioisten EM-sarjassa.

Evertsin mestaruusvuosien jousitusmekaanikko Jan Berthels toimii nykyään Yoko Europen toimitusjohtajana ja sitä kautta Everts pääsi seuraamaan aitiopaikalta Yokon paluuta lajin parrasvaloihin. Evertsin kiinnostus jalostui lopulta osakkuudeksi sekä Yoko Europeen että emäyhtiö Yoko Sportsiin.

– Muistan jo lapsuudesta Yokon legendaarisen Y-logon sen ajan huippukuljettajien kuten David Thorpen, Andre Malherben ja Håkan Carqvistin ajovarusteissa ja se nostaa mahtavia muistoja mieleen. Yoko oli pitkään poissa lajista, mutta se on edelleen brändi, jonka kaikki muistavat ja jonka vahva historia tekee vaikutuksen. Olenkin todella innoissani päästessäni osaksi Yokoa, hehkuttaa Everts.

Osakkuuden lisäksi miehelle on luvassa rooli Yokon tuotekehityksessä ja markkinoinnissa sekä Yoko Team Pilot -ohjelman kykyjenetsijänä ja kisastragenina. Äärimmäisen teknisenä kuljettajana tunnettu Everts on yhdessä poikansa Liamin kanssa testannut Yokon ajovarusteita loppukesästä saakka. Uuden malliston ulkonäkö, keveys ja kestävyys on tehnyt vaikutuksen lajin legendaan.

- Uusi mallisto näyttää todella tuoreelta, mutta suurimman vaikutuksen minuun ovat tehneet erilaiset materiaalivalinnat. Uskon, että Yokon vahva kokemus eri lajien urheilutekstiileistä ja niihin liittyvistä sääolosuhteista antaa meille etulyöntiaseman tuotekehitykseen myös moottoripyörävarusteiden puolella. Uskon, että meillä on kaikki mahdollisuudet nousta jälleen yhdeksi maailman johtavista ajovarustemerkeistä, kertoo Everts.

Myös Yoko Sportsin toimitusjohtaja Jani Gustafsson on tyytyväinen moninkertaisen maailman mestarin liittymisestä mukaan Yokon toimintaan.

– Evertsin osakkuus tarjoaa meille merkittävän kilpailuedun monella eri osa-alueella. Tuotekehityksessä hyödynnämme luonnollisesti vahvasti hänen kokemustaan ajovarusteista ja niiden testaamisesta. Vastaavasti hänen maineensa ja laaja verkostonsa lajin parissa ovat korvaamattoman tärkeässä roolissa sekä markkinoinnissa että uusien yhteistyökuvioiden luomisessa. Uskommekin vahvasti Yokon kasvuun sekä kotimaassa että ulkomailla, päättää Gustafsson.