Vaikka pelisarjan perusasiat, kuten haastavat taitoradat ja moottoripyörän kyydissä tasapainottelu, ovat yhä pelin keskiössä, pelin monet uudistukset tekevät siitä ainutlaatuisen kokemuksen. Raikas peligrafiikka, uudet ominaisuudet ja aiempaa monipuolisemmat pelimuodot tuovat jälleen kerran säpinää Trials-pelisarjan ystäville. Ympäri maailmaa sijoittuvat kohteet vievät pelaajan peräti 120 erilaisen taitoradan maisemiin ja yli 20 eri maahan. Kyseessä ei ole kisa vain itseään vastaan mitalitasoja parantaen, vaan myös muiden pelaajien pisteitä vastaan. Erilaiset maine- ja sponsoritavoitteet puolestaan pitävät ajamisen ja pelaamisen virkeänä, sillä eri tehtävät tarjoavat jatkuvasti uutta kutkuttavaa tekemistä monin erilaisin tavoin.

Olipa kyse Rooman Colosseumista, New Yorkin suurkaupungin kaduista, Kiinan muurista tai Egyptin pyramideista, Trials Rising rällää ja kaasuttaa komeissa maisemissa vauhtia säästämättä. Eikä pelata tarvitse vain yksin, sillä perinteinen kimppapelaaminen on vahvasti mukana. Uutena pelimuotona on ainutlaatuinen tandem-tila, jossa kaksi pelaajaa pääsevät yhtäaikaisesti koettamaan, miten hyvin tai huonosti prätkän päällä tasapainottelu sujuu. Erilaiset verkkopelitilat puolestaan tarjoavat haasteita myös ajajista parhaimmille.

Kotimaisen Trials Rising -taitopelin ruutukaappaus.

Kotimaisen Trials Rising -taitopelin ruutukaappaus.

Peli on myös äärimmäisen muokattava, sillä omien ratojen rakentamiseen löytyy kaikki pelissä käytettävät komponentit ja osat, joita myös pelintekijät ovat käyttäneet ratojensa rakentamiseen. Myös omaa ajajaa voi muokata erilaisin vaattein ja varustein. Lisäksi omistamiaan moottoripyöriä voi tuunata monipuolisesti yli 2 000 tarran valikoimalla. Peli myös palkitsee pelaajaa suorituksistaan erilaisin viritysosin.

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien julkaisija Ubisoft  julkisti eilen suomalaisen Trials Rising -pelin sekä PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin hinta on 24,99 euroa.

Pelin tunnelmiin voi päästä oheisen laadukkaan videon myötä, joka kehottaa yrittämään uudestaan epäonnistumisista huolimatta. Trialsgamesin sivuille pääset tästä.