Rome Motordays -tapahtuma järjestetään 7. - 10. maaliskuuta Roomassa, ja jokainen lipun ostanut ja rekisteröitynyt kävijä osallistuu kilpailuun. Palkintona on komeasti Honda CBR1000R Tribute, 50-vuotiaan Tuutin kunniaksi valmistettu uniikkikappale.

Tribuutti-Hondan on rakentanut Honda Italia. Näyttelytapahtuma järjestetään nyt 11. kertaa, ja sen fokus on aina ollut moottoripyöräilyn historiassa. Tänä vuonna koko näyttely omistetaan Honda CB 750 Fourille, koska mikään ei aikanaan sen julkistamisen jälkeen ollut ennallaan.

Honda CB750 Four esiteltiin vuonna 1968, mutta Eurooppaan se saapui vasta 1969.

– Juhliaksemme markkinoilla vallankumousta edustaneen pyörän 50 ikävuotta, päätimme omistaa teemanäyttelymme Honda CB750 Fourille, selventää yksi Roma Motodaysin luojista, Silvio Manicardi. – Keskustelimme tästä projektista Honda Italian kanssa, jolloin syntyi niin ikään idea luoda perinteitä kunnioittava pyörä, joka muistuttaa legendaarinen 750-nelikon linjoista. Suunnittelijat ryhtyivät töihin luodakseen erikoisen tehdaspyörän, Honda CB1000R Tributen, jonka lopuksi joku onnellinen näyttelyvieras saa viedä kotiinsa.

Honda CBR1000R Tributessa on erilaisia elementtejä juhlistamassa 50-vuotista Tuuttia. Kunnianosoitus alkaa jo värityksestä, grafiikoista ja tribuuttilogoista, jotka ovat kuten alkuperäisessä CB750 Four K0:ssa 1968. Maalipinta on sateenkaaren väreissä hohtava sininen, kuten mallissa, joka inspiroi sitä. Vanteet ovat Jonichin sisärenkaattomat, pakoputkisto SC-Projectin. Pyörän satula on alcantaraa, kahvat, peilit ja vilkut Rizoman. Rekisterikilpi puolestaan on Lightechin käsialaa.

Mikäli satut vierailemaan messuilla, pidä tallessa sisäänpääsylippusi, loggaa itsesi sisään www.motodays.it -sivustolle ja rekisteröidy sekä muista laittaa mukaan lippusi numerokoodi. Sen jälkeen voit vain ristiä sormesi ja toivoa parasta voittaaksesi itsellesi uniikin Hondan.

Asiasta lisää Motodaysin sivuilla.