Päivän valon tiistaina nähnyt RRC, eli Ring Race Club perustettiin koska 

– MotoGP-kilpailun läpivienti vaatii järjestelypuolella paljon paikallistuntemusta. Lisäksi RRC:n jäsenet tulevat toimimaan kilpailussa avustavissa tehtävissä. RRC:n ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtunee loppukesästä, kun Kymiring-radalla ajetaan MotoGP-luokan viralliset testit elokuun 19. ja 20 pnä.

– RRC:n yhtenä keskeisenä toimintamuotona on osaltaan turvata tulevan huipputapahtuman puitteet. Perustettu yhdistys tuleekin panostamaan varainkeräykseen jonka tavoitteena on oman kerhotilan perustaminen Kymiringin varikkoalueelle. Tämä kerhotila toimii kilpailutapahtumissa kutsuvierastiloina.

– Ring Race Club tuleekin toimimaan myös kanavana jonka kautta yksityishenkilöt, tai yhteisöt voivat tukea Kymiring- ja MotoGP-hankkeita.

RRC on MotoGP-kytkösten lisäksi kuten mikä tahansa moottorikerho. Moottoriurheiluharrastuksen edistäminen kuuluu myös oleellisena osana perustetun kerhon toimintaan.

RRC:n johdossa aloitti puheenjohtajana pitkän linja moottoriurheiluvaikuttaja Jouni Hätinen, jonka aisaparina työskentelee nelihenkinen hallitus.

Kuvassa RRC:n perustamiskokouksen osallistujat yhteiskuvassa.