Essence Motorcycles kertoo keskittyvänsä meneillään olevaan sähkömoottoripyörien tulemiseen ja lupaa puskevansa moottoripyöräilyn seuraavalle ajamisen kokemisen tasolle. Se suunnittelee, kehittää, valmistaa ja markkinoi "jännittäviä 100% sähköisiä moottoripyöriä ympäristöä säästävään ajamisen iloon".

e-raw konsepti on yrityksen visio asiasta. Kuten markkinahenkisesti pitääkin kertoa, Essence ei säästä sanojaan pyörän osalta, vaan toteaa, että "e-raw on syntynyt mekaanisten ja sähköisten universumien risteytymänä tarkoituksenaan määrittää uusi moottoripyöräilyn kokemus: intensiivinen ja kestävä".

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw. Istuin-tankkiyhdistelmä on puuta.

Pyörän tekniset tiedot ovat vaikuttavia ja sen ulkonäkö ilmeisen erilainen. Olemme kirjoittaneet e-rawista aiemminkin, vuonna 2015, mutta silloin pyörä ei ollut vielä näin pitkälle tuotteistettu: Tämä sähkömoottoripyörä rikkoo perinteisen mp-suunnittelun rajoja

Pyörästä on kaksi versiota, Initiale ja Survoltee. Ensin mainitussa on 12-18 kW akkupaletti ja 80 kw, 109 hv huipputeho. Vääntöä on luvassa 210 Nm ja kiihtyvyys 0-100  km/h 3,4 s. Huippunopeus on 200 km/h. Tosielämän ajomatkaksi luvataan 150-200 km latauksella ja painoksi 167 kg tai 160 kg, kun tilataan hiilikuituversio.

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw -konseptissa hyödynnetään sähkömoottoripyörien antamia erilaisen deignin mahdollisuuksia.

Survolteen vastaavat luvut ovat 15-20 kWh:n akusto, 150 kW:n, 204 hv:n huipputeho, vääntö 400 Nm ja kiihtyvyys 0-100 km 2,8 sekuntia. Huippunopeus on rajattu 200 km/h ja ajomatkaksi luvataan 180-220 km. Normaaliversion paino on 194 kg ja hiilikuituisen 187 kg.

Latauksen tyhjästä täyteen pitäisi onnistua tunnissa.

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw.

Hintako? Kyseessä ei ainakaan tällä tietoa ole varsinaisesti massamarkkinoille suunnattu tuote, sillä se maksaa halvimmillaan noin 29 000 euroa Ranskassa, hinta noussee akuston koon ja hiilikuituosien määrän sekä muun kustomoinnin myötä.

Lisätietoja valmistajan, Essence Motorcyclesin sivuilta täältä.

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw.

Essence Motorcycles e-raw.