Moto Volante perustuu ulkoisesti samaan rakenteeseen ja on saman näköinen kuin Lazarethin hurja LM-847, joka on niin ikään nelipyöräinen ja varustettu 470-hevosvoimaisella Maseratin V8-moottorilla. Tarinaa pyörästä enemmän täällä: Onko tämä maailmankaikkeuden ärjyin moottoripyörä: Lazareth, Maserati Quattroporten V8 ja 4 pyörää

Lazarethin 4,7 litran V8-moottorinen LM-847

Lazarethin 4,7 litran V8-moottorinen LM-847

Moto Volanten maantieajoon käyttämästä moottorista ei ole tietoa, mutta ihan pieni se tuskin on.

Suihkumoottoreina toimii neljä JetCatin 96 000 kierrosta minuutissa pyörivää pyörien napoihin asennettua suihkuturbiinia. Moto Volantella voit ajaa normaalia maantieajoa, ja kun kyllästyt, voit pysähtyä, parkkeerata pyörän sen neljän jalan varaan, kääntää turbiinit ajoasentoon napinpainalluksella, ja lähteä minuutin suihkumoottoreiden lämmityksen jälkeen leijumaan. Pyörät kääntyvät hydraulisesti vaakasuoraan asentoon, jolloin turbiinit ovat pystysuorassa ja lentäminen mahdollista.

Lazarethin Moto Volante ilmassa.

Lazarethin Moto Volante ilmassa.

Kyse on siis oikeastaan nelimoottorisesta kopteri- tai dronemoottoripyörästä. Pyörään voidaan lisäksi keskelle asentaa kaksi turbiinia lisää, mikäli on tarvetta kuljettaa isompaa kuormaa.

On todella vaikuttavaa, miten Lazareth ja hänen tiiminsä on suunnitellut ja toteuttanut Moto Volanten voimansiirron / pyörät. Ensinnäkin niiden täytyy toimia normaalissa ajossa, niiden pitää joustaa ja kääntyä, pyörillä pitää pystyä jarruttamaan ja moottorin voiman pitää myös välittyä takapyörille. Sen lisäksi niiden pitää kääntyä ja suihkumoottoreiden toimia myös lennon aikana. Oletettavasti turbiinien suihkun suuntaa pitää myös kyetä jonkin verran kääntämään ja varioimaan, että eteneminen haluttuun suuntaan on mahdollista.

Lazarethin Moto Volante

Lazarethin Moto Volante. Näin keulitaan lentävällä moottoripyörällä.

Lisäksi joka pyörässä on toimiva laskuvarjo siltä varalta, että jotain menisi vikaan.

Ranskan TV:n raportin mukaan Moto Volante painaisi vain 140 kg ja kykenisi kantamaan 240 kg:n kuorman lentomoodissa ollessaan.

Lazareth on testannut pyörää leijumassa metrin korkeudessa. Testipilottina toimi hänen tyttöystävänsä Vanessa. Moto Volanten voi tilata lokakuusta alkaen. Hinnat alkavat 496 000 eurosta.

Lazarethin Moto Volante. Rakenne on todella monimutkainen.

Lazarethin Moto Volante. Rakenne on todella monimutkainen.

Asiasta kertoi New Atlas. Lazareth Auto Moton sivuille pääset tästä, ja mikäli leijuntatestivideo ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Muistutuksena vielä: vaikka esimerkiksi JetPackin Speeder on jo ennakkotilattavissa, niin se on "pelkkä" kiituri, jolla voi "vain" lentää. Moto Volante on oikea monitoimiajoneuvo, jolla voi ajaa kuin moottoripyörällä, mutta jonka voi napinpainalluksella muuttaa lentolaitteeksi.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: No nyt - lentävä moottoripyörä, jossa on suihkumoottorit pyörien navoissa - tulossa tammikuussa

JetPack Speeder: Star Wars -tyylinen lentävä moottoripyörä – nyt ennakkotilattavissa