Mikä on WaterMX:n tilanne, onko kisoja luvassa tälle kesälle?

– Järjestämme tänä kesänä Suomessa yhden tai kaksi kisaa. Paikalle on kutsuttu kaikki tiedossa olevat kuskit Suomesta, Venäjältä ja Ruotsista. Kutsuimme mukaan myös australialaisen Robbie "Maddo" Madisonin, mutta hän pyysi niin uskomatonta hintaa mukaan tulostaan, että kiitimme vain kauniisti ehdotuksesta, Matias Kivisaari kertoo.

– Kisa tai kisat järjestetään loppukesästä, niin että kaikki saavat ajaa, treenata ja kehitellä systeemejään rauhassa.  Ongelmana meillä on vähän se, ettei ole kisatapahtumia, joissa voisimme ajaa mukana, vaan joudumme järjestämään kaiken itse. Silloin emme oikein pysty järjestämään mitään kovin virallista kisaa, koska järjestäjän vastuut ovat kovat järjestys- ja turvallisuusvaatimuksineen.

Kun kisaamme omin päin porukalla keskenämme, niin käytämme korkeintaan puskaradiota kisasta tiedottamiseen, Kivisaari myhäilee.

Olette perustaneet lajin kehittämiseksi yhdistyksen, jonka nimi on WaterMX ry. Miten paljon uusia harrastajia on tullut mukaan?

– Suomeen on tullut kolme uutta kuskia ja Venäjällä on yksi, joten aika harvassahan nämä lajin harrastajat vielä ovat.

Mitä odotat kesältä ja lajilta?

– Tavoitteena on tietenkin kehittää pyörää lisää ja saada uusia harrastajia lajiin. Kolmas asia on ajaa itse mahdollisimman paljon. Minulle on tulossa uusi takarengas pyörään, joka valmistetaan taas käsityönä Suomessa. Lisäksi tekeillä on uusi pakoputki moottoriin, mutta ei tehon vuoksi, sitä on pyörän moottorissa aivan tarpeeksi.

Tuleeko tänä kesänä uusia ennätyksiä?

– Nopeusennätys menee varmasti tänä kesänä rikki uuden renkaan myötä. Meillä on tekeillä myös kaikenlaisia tempauksia tälle kesälle, ehkäpä niiden yhteydessä teemme myös joitakin uusia ennätyksiä, Kivisaari pohtii. 

WaterMX:stä lisää tietoa yhdistyksen Facebook-sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Matias Kivisaari: mies vesimotocrossin lähteiden äärellä

Päivän video: Moottoripyörällä veden päällä ajamisen ME 42,7 km Suomeen

Näin surffaat veden päällä moottoripyörällä, katso uskomaton video

Päivän video: näin hukutetaan tuliterä Triumph-moottoripyörä veteen - ostaisitko 17 km ajetun pyörän?