Molemmat sarjat kuuluvat Yamahan piharakennussarjoihin, joita se on teettänyt eri malleilleen tunnetuilla kustomointipajoilla. 

Bender Brothers

Saksalaisveljekset Christan ja Raphael Bender tunnustautuvat suuriksi Yamaha XT500:n ihailijoiksi, joten inspiraationähteeksi valikoitui XT:n henki ja tyyli. Heidän käsittelyssään vakiovarustellusta SR400:sta muutettiin muun muassa moottorikopat, ketjusuoja, jarru- ja vaihdepoljin, sekä ohjaustanko.

Tällä hetkellä saatavilla olevia lisäosia ovat muun muassa etu- ja takalokasuoja, tavarateline, ketjusuoja, sivunumerokilvet, etu- ja takalamppu, sekä kytkin- ja jarrukahvat. Myyntiin on tulossa lähiaikoina myös lisää osia, kuten lyhennetty penkki sekä pakoputki.

Homage-malliin kuuluvia lisäosia on mahdollista tilata Bender Brothersien nettisivuilta.

Deus Ex Machina

Italialaisen Deus Ex Machinan Deus SR400 Lightning on kunnianosoitus SR:n perinteelle ja siihen kuuluvalle yksinkertaiselle muotoilulle. Perinteitä on noudatettu myös materiaalivalinnoissa – SR400 on heidän käsittelyssään saanut alumiini-, lasikuitu-, teräs- ja kumiosia.

Deus SR400 Lightning sisältää muun muassa Fox-takaiskunvaimentimet, CNC-työstetyt T-kappaleet, Sc-Projectin valmistaman pakoputken, retrotyylisen ilmanputsarin, Six Days -henkisen ajovalon, sekä offroad-tyylisen ohjaustangon.

Deus kokosi Deus Lightningiin pohjautuen Deus 400 -lisäosakitin, joka sisältää muun muassa käsityönä viimeistellyn bensatankin, etu- ja takalokasuojan, analogisen nopeusmittarin, mokkapintaisen penkin, tavaratelineen, sekä Sc-Projectin valmistaman pakoputken. Saatavilla on myös offroad-henkinen ohjaustanko, tyylitelty etu- ja takavalo, alumiinista valmistetut vilkut, sekä numerokilven pidike.

Lisäosia on mahdollista tilata suoraan Deus Ex Machinalta heidän nettisivuiltaan.