Jaoston mielestä 1. marraskuuta 2019 voimaantuleva lainsäädäntö rikkoo EU-lainsäädännön ajokorttidirektiiviä 2006/126, jonka mukaan AM-luokan ajokortti on varattu käytettäväksi vain mopoille ja kevyille nelipyörille.

Suomen edellinen eduskunta hyväksyi keväällä lainsäädännön, jolla sallitaan AM-luokan ajokortin käyttö uudentyyppisellä nopeusrajoitetulle kevytautolla, jonka osalta olisi vaadittava B-luokan ajokorttia. Useampien komissiolle tehtyjen kanteluiden mukaan tämä on vastoin ajokortteja koskevan direktiivin 2006/126 / EY-säännöksiä.

Komissiolta (DG Mobility and Transport) saadun alustavan analyysin perusteella näyttää siltä, ​​että muun muassa Teknisen Kaupan Liiton esiin tuoma ongelma todellakin osoittaa mahdollisen yhteisön lainsäädännön rikkomisen. Komission edustaja vahvistaa, että käytettävissä olevien tietojen arviointi ja koordinointi Suomen viranomaisten kanssa on edelleen kesken.

Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaosto ehdottaa, että kevytautoja koskevan lain voimaantulo perutaan, todetaan Liiton julkaisemassa tiedotteessa.

Kyseessä ei taitaisi olla ensimmäinen kalkkiviivoilla tai sen jälkeen peruttu jo edesmenneen Sipilän hallituksen lainsäädännöllinen toimenpide.