John ja Mike ovat kaksi Janus Halcyonin omistajaa, jotka aikanaan kävivät koulua yhdessä ja olivat ystäviä. Sitten he kadottivat toisensa pitkäksi aikaa, kunnes löysivät taas toisensa, kun hankkivat Halcyon 250:set.

Oheisella videolla he keskustelevat millaista on omistaa ja ajaa Janus Halcyon 250:llä. Lisäksi he kertovat joistakin mieleisimmistä ajoreiteistään.

Janus on amerikkalainen pieni moottoripyörien valmistaja, jonka tuotteet tehdään varsin käsityönomaisesti. Se valmistaa kahta 250-kuutioista mallia, Halcyonia ja Phoenixiä.

John ja Mike matkassa Januksillaan.

John ja Mike matkassa Januksillaan.

Halcyon, halkyon on kreikkalaisten tarujen jäälintu, jonka Platon kertoi asuvan meressä kelluvassa pesässä talvipäivänseisauksen aikaan ja takaavan meren tyyneyden.

Phoenix on puolestaan tarujen tulilintu Feeniks, joka juontaa juurensa jo muinaisen Egyptin mytologiaan. Feeniks-linnun kerrottiin elävän kerrallaan joko 500, tuhat tai 1461 vuotta, ja aikansa täyttyessä se rakentaa itselleen kanelipuun oksista pesän ja sytyttää sen, jolloin pesä ja lintu itse palavat roihuten tuhkaksi. Tuhkasta nousee sitten uusi nuori feenikslintu.

Janus puolestaan on peräisin roomalaisesta tarustosta. Janus oli kaksikasvoinen alkujen, loppujen ja muutoksen sekä ovien ja porttien jumala. Januksen kasvot katsovat eri suuntiin, ehkä siksi pyörämallejakin pitää olla kaksi.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä. On syytä muistuttaa, että kyseessä on Janus Motorcyclesin tuottama video, joten se saattaa sisältää tuotesijoittelua.

Aiheesta aiemmin: Amerikkalaisen moottoripyörän myyttisin tuleminen: Janus Halcyon ja Phoenix