Noin viisi prosenttia MIC:in tutkimukseen osallistuneista voi nähdä itsensä jonain päivänä ajamassa moottoripyörällä. Lisäksi 9 prosenttia ei ollut edes tullut ajatelleeksi sitä. Tämä on MIC:in tutkimus- ja tilastojohtaja Dan Lawlorin mielestä todellinen mahdollisuus.

– Saimme yli 8000 vastausta Internet-yhteisöltä ympäri Yhdysvaltojen osana tutkimussarjaamme. Ja toteamus "En koskaan ollut ajatellut ajavani moottoripyörällä" oli minusta mielenkiintoisin, Lawlor sanoo. – Se kertoo todellisuudessa sen, että 9 prosenttia vastaaajista voi olla avoin moottoripyöräilylle ja voidaan toimenpiteidemme avulla houkutella mukaan kasvattamaan motoristikuntaa. Nämä ihmiset sekä se viisi prosenttia, jotka sanoivat voivansa nähdä itsensä moottoripyöräilemässä jonain päivänä osoittavat, että meillä on iso määrä amerikkalaisia, jotka voivat olla tulevia asiakkaitamme.

– Se viisi prosenttia vastaajista, joka näki itsensä moottoripyöräilevän jonain päivänä, ei ole pyörän selässä vielä, mutta he ovat mentaalisesti valmiita ajamaan, Lawlor uskoo. – Se kertoo todellisesta mahdollisuudesta, kun ajatellaan koko USA:n väestöä. Olin myös tyytyväinen siihen, että eri ikäryhmistä suurin vastaajaryhmä, 7 prosenttia, tuli nuoremmasta ikäryhmästä, 18 - 24 -vuotiailta. 

Lawlor myös totesi, että kysymyksen kohtaan "liian kalliita omistaa", vastanneet eivät todennäköisesti olleet tietoisia siitä, että tarjolla on myös edullisia moottoripyöriä.

– Uskon, että tutkimus osoittaa, että tulevat moottoripyöräilijät ovat olemassa, Lawlor kertoo. – Mutta tarvitaan lisää tutkimusta että pystymme tarkalleen tunnistamaan keitä nämä potentiaaliset kuljettajat ovat, ja miten parhaiten tavoittaa ja informoida heitä.

MICin tutkimukseen vastanneiden sukupuoli- ja ikajakauma.

MICin tutkimukseen vastanneiden sukupuoli- ja ikäjakauma.

Mielenkiintoisia jakaumia

MIC'n taulukon toisen taulukon tarkastelu on myös mielenkiintoista. Siitä selviää se, että nuoret ikäluokat ovat avoimempia moottoripyöräilyä kohtaan. Heidän ryhmissään ajatus siitä, etteivät he koskaan moottoripyöräilisi on prosentuaalisesti paljon pienempi kuin vanhoissa ikäluokissa.

Toisaalta varsin ymmärrettävistä syistä heistä pienempi osa on ajanut tai ajaa moottoripyörillä kuin vanhemmissa ikäluokissa.

Tutkimus onnistui heikohkosti määrittämään kysymyksenasettelussa ihmisten moottoripyöräilyä koskevat väittämät, sillä ikäluokasta riippuen 31 - 44 % kertoi, että mikään tutkimuksessa osoitetuista väittämistä ei vastannut heidän näkemyksiään.

Lähde: MIC'in Internet-tutkimus, jossa oli 8000 vastaaja. Tutkimus järjestettiin 20. - 25. maaliskuuta 2019.