Kilpailuviikonloppua säestivät ongelmat uuden sähköisen vaihdejärjestelmän kanssa, mutta Kallio/Nuppola ajoivat kuitenkin maaliin viidenneksi ja aikaisempi henkilökohtainen rataennätys parani viime vuodesta muutamalla sekunnin kymmenyksellä.

– Vaikka tilanne keväällä pyörän kanssa näytti huonolta kilpakauden lähestyessä, oli siihen nähden viikonloppumme varsin onnistunut, kun pääsimme jo parantelemaan kierrosaikaamme viime vuodesta uudella kalustolla, jota emme päässeet testaamaan ennen kisaa, kertoo Nuppola.

Pärnun kisan jälkeen kilpakalusto siirrettiin kilpakumppani Markku Artiolan kuljetuskaluston kyydissä Hollantiin, Assen TT-circuitille, jossa kisattiin kansainvälisessä Hollannin sarjan osakilpailussa.

Nuppola oli käynyt tutustumassa rataan viime vuonna Markku Artiolan kyytiläisenä IDM-sarjan osakilpailussa, mutta Kalliolle oli rata uusi tuttavuus. Vaihdeongelmiin saatiin helpotusta säätötoimenpiteillä ja myöskin Pärnussä havaitut alustaongelmat saatiin selvitettyä ja säädettyä kohdilleen ennen ensimmäisiä aika-ajoja.

Aika-ajojen tulokseen, kahdeksanteen lähtöruutuun oli kaksikko tyytyväinen, ottaen huomioon vähäiset ajokilometrit. Viikonloppuna käytiin kaksi kilpailua, joihin osallistui 22 sivuvaunuparia. Ensimmäisessä kisassa oli Rockmotorsportin sivuvaunujoukkueella ongelmia pyörän etupään pidon kanssa, joka hidasti menoa todella nopealla radalla, jossa keskinopeus sivuvaunulla ajettaessa on noin 150km/h tuntumassa. Sijoitus ensimmäisessä kisassa oli 11.

Toiseen kisaan lähdettäessä keli muuttui huonoksi, sadealueitten pyöriessä radan läheisyydessä, jolloinka kilpailulähtöä lyhennettiin kuuteen kierrokseen. Kilpailun lähdössä oli kytkimen kanssa ongelmaa, joka pudotti Kallio/Nuppolan kolmanneksitoista, mutta jo ensimmäisten kierrosten aikana alkoi rata kuivua ja miehet aloittivat kovan kirittämisen slicksirenkailla kohti kilpailun kärkeä.

Ruutulipulle pari ajoi kokonaiskilpailussa viidenneksi ja 1000cc-luokassa toiseksi.

– Lähdimme opettelemaan rataa syksyn IDM-sarjan osakilpailua varten ja odotin sijoittuvamme 10-15 paikkeille kilpailussa, joten täytyy olla erittäin tyytyväinen sijoitukseemme ja oli erittäin hienoa päästä ajamaan tällaiselle isolle radalle, jossa vauhdit ovat todella kovia ja turva-alueet kohdillaan, kertoo Kallio.

Sivuvaunukaksikolla on seuraavaksi edessään Suomessa ensimmäinen SM-sarjan osakilpailu, joka käydään Virtasalmella Motoparkissa 8.-9.6. Sarjassa on viisi osakilpailua, joissa Kallio ja Nuppola lähtevät jahtaamaan mestaruutta viime vuoden hopean sijaan. Miehet osallistuvat myös Imatranajoon, joka ajetaan 14.-16.6.