Hermanni Koskinen ajoi lauantaina MXJ-luokassa molemmissa erissä yhdeksänneksi sijoittuen päivän yhteistuloksissa kuudenneksi.

– Alkukauden aikana startit ovat tuottaneet ongelmia, mutta nyt oli jo pikkaisen parempaa niidenkin osalta. Ajo kulki molemmissa erissä todella hyvin ja olen erittäin tyytyväinen tuloksiin. Päivä meni kokonaisuudessaan ilman ongelmia. ”Piikillä” kilpailukausi jatkuu jo viikon päästä Heinolassa, joten tästä on hyvä jatkaa, Koskinen uskoo.

Sunnuntaina MXC/A-luokassa monet kuljettajat olivat ongelmissa haastavien olosuhteiden kanssa. Koskista radan tuoma haaste ei haitannut, sillä naantalilainen tykitti uransa parhaimpaan tulokseen. Eräsijat kolme ja neljä takasivat paikan podiumin matalimmalla korokkeella. Samalla Koskinen sijoitus SM-pisteissä koheni merkittävästi ja Yamaha-kuljettaja löytyy nyt viidenneltä sijalta.

– Rata oli kyllä hurjassa kunnossa, mutta se tuntui sopivan minulle. Ajo kulki yhtä hyvin, jos ei jopa paremmin kuin eilen lauantaina, joten tulos oli myös sen mukainen. Sijoitus tosiaan koheni SM-taulukossa kertaheitolla, sillä monella tuntui olevan tänään ongelmia, mutta sellaista se välillä on.

Kimi Tammi oli yksi niistä, joista rata otti niskalenkkiä pitkin päivää. Tammi ei saanut aika-ajoissa ollenkaan kierrosaikaa ja ensimmäinenkin erä meni pipariksi jo heti alussa. Toisessakin erässä kaatuminen alkukierroksilla vei mahdollisuudet aivan huipputulokseen. Tammi jäi ensimmäisessä erässä pisteittä ollen 23:s, mutta toisesta erästä pisteitä tuli neljä sijoituksen ollessa 17:s.

– Ensimmäisen erän sävel oli aika nopeasti selvä, kun pari ensimmäistä kierrosta kestivät meikäläisen osalta varmaan vartin verran. Toisessa erässä ajo kulki todella hyvin, mutta alun kaatumisessa annoin kavereille lähes minuutin verran eteen. Nousin erän aikana kuitenkin pitkälti toistakymmentä sijaa ja vauhti oli hyvää, joten siinä mielessä pitää olla tyytyväinen. Otetaan tästä positiiviset asiat mukaan ja mennään eteenpäin, Kimi Tammi toteaa.

Karkkilan SM-osakilpailu oli Yamahalle historiallinen, sillä Jimi Laitinen ajoi merkille ensimmäisen SM-osakilpailuvoiton 85-kuutioisten luokassa. Edelliset voitot 85-kuutioisten arvosarjoista ovat jo vuosien takaa ja tuolloin sarjalla ei ollut SM-arvoa, vaan mestaruudesta ajettiin Suomen Cup -arvolla.

Team Yamaha Center Turku jatkaa kilpailukauttaan ensi viikonloppuna Heinolassa MX-Liigan osakilpailussa. MXC-luokassa nähdään Joona Sajo ja Kimi Tammi. Hermanni Koskinen ajaa sunnuntaina MX125-luokassa.

Karkkilan tulokset täältä.