Ducati julkisti Broadmoorin Pikes Peakin (PPIHC) kansainvälisessä mäkikisassa uuden Streetfighter V4:n prototyypin. Proto on aika niukasti sanottu, kun valmistaja samalla ilmoitti, että malli esitellään virallisesti EICMA:ssa marraskuussa 2019 ja on Ducati-myymälöissä ensi vuoden maaliskuusta lähtien.

V4 Streetfighterin puikoissa ja testaamassa pyörää kisakäytössä on viime vuoden voittaja Carlin Dunne. Itse kisa ajetaan 30.6.

PPIHC on todettu ideaaliksi prototyypin suorituskyvyn testauspaikaksi.

Tradition mukaisesti Streetfighter V4 on johdettu suoraan sporttisesta Panigale V4:sta poistamalla siitä katteet ja lisäämällä korkea ja leveä ohjaustanko. 1100-kuutiosenttimetrisen Desmosedici Stradale -moottorin teho on säilytetty korkeana ja aerodynamiikka on malliin suunniteltu huolella.

Pyörää ajetaan pikselöitynä versiona, kuten kuvista näkyy. Tavoitteena ei ole peittää muotoja, kuten yleensä prototyypeissä, vaan pikemminkin korostaa niitä ja paljastaa se, miltä lopullinen pyörä näyttää.

– Streetfighter V4 tulee olemaan yksi tähdistä Ducatin 2020 -malliston esittelyssä (EICMA:ssa), julistaa Ducatin pääjohtaja Claudio Domenicali.  – Streetfighter V4 on maantiekäyttöön tarkoitettu Panigale, joten ei ole olemassa parempaa näyttämöä kuin Broadmoorin Pikes Peakin kansainvälinen mäkikisa esitellä isotehoisin Streetfighter, joka on koskaan pantu tuotantoon.

Ducati Streetfighter V4 -prototyyppi.

Ducati Streetfighter V4 -prototyyppi.