MV Agusta kertoi eilen julkistamassaan tiedotteessa, että fanit ja keräilijät olivat tilanneet pyörät valmistajan digitaalisen sovelluksen kautta.

Brutale 1000 Serie Oroa ja Superveloce 800 Serie Oroa valmistetaan kumpaakin vain 300 kappaleen rajoitettu erä, ja kumpikin myytiin loppuun vain muutama päivä sen jälkeen, kun valmistaja oli avannut varausmahdollisuuden sosiaalisessa mediassaan.

Ensin mainitun toimitukset alkavat marraskuussa 2019 ja Superveloce 800:n maaliskuussa 2020.

Pyörän ensiesittelyn yhteydessä vuoden 2018 marraskuun Eicma-messuilla Superveloce 800 Serie Oro valittiin "halutuimmaksi ja arvostetuimmaksi pyöräksi vuonna 2020". Brutale 1000 Serie Oro taas äänestettiin samojen messujen kauneimmaksi pyöräksi.

Brutale 1000 Serie Oro on mahdollisesti pahanilkisimmän ja aggressivisimman näköinen nakupyörä koskaan. Sen nelisylinterisen moottorin teho on 208 hevosvoimaa, ja se on läheistä sukua F4 RC superbikelle. Sen huippunopeus on yli 300 km/h.

Superveloce 800 Serie Oron ulkonäkö on puolestaan klassista MV Agustaa. Mutta vanhahtavan ulkonäön suojassa piilee teräs-trellisrunko, 148 hevosvoiman kolmisylinterinen 799 cm3 moottori, jossa on vastakkaiseen suuntaan pyörivä kampiakseli, 6-vaihteinen vaihteisto ja merkin ikoninen kolmiäänenvaimentiminen pakoputkisto.

Superveloce 800:ssa on myös edistynyttä tekniikkaa, TFT-mittaristo sekä pyörän ja moottorin hallintaan liittyvää elektroniikkaa, kuten ride-by-wire, useita moottorikarttoja ja sutimisenesto.

– Olemme ilahtuneita näiden kahden julkistuksen menestyksestä. Se todistaa, että olemme oikealla polulla jatkaaksemme MV Agustan loistavaa traditiota jatkuvan innovaation, henkeäsalpaavan suorituskyvyn ja ylivertaisen designin osalta. 600 intohimoista kuljettajaa kaikkialta maailmasta on näyttänyt arvostuksensa ikoniselle brändillemme ja ainutlaatuisille moottoripyörillemme. Teemme kaiken, mitä on vallassamme tehdäksemme heidät ylpeiksi omistaessaan arvokkaan palasen todellista moottoripyörätaidetta, totesi MV Agustan pääjohtaja Timur Sardarov.

Aiheesta aiemmin:

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro valittiin Eicma-messujen kauneimmaksi moottoripyöräksi

MV Agusta Superveloce 800 palkittiin Concorso d' Eleganza Villa d'Esten konseptipyörien kauneimpana