Luottamusta sivuvaunukilpuriin löytyi edellisissä kilpailuissa, jotka käytiin Virossa, Pärnun Auto24ring-moottoriradalla. Ennen kisaviikonloppua tiimi sai kilpapyörään uuden alustan, jolla päästiin eroon koko alkukautta vaivanneista kääntymis- ja pito-ongelmista.

Virossa ajettiin kaksi kilpailulähtöä, joita molempia häiritsivät sateet, jotka pyörivät alueella ukkosten saattelemana. Ensimmäinen kisa ajettiin ns. "puolihullussa" kelissä, eli sade oli kastellut radan, mutta ennen kisaa oli kuitenkin ajourat ehtineet kuivaa sen verran, että saderenkailla ei kannattanut enää lähteä kilpailuun.

Kilpailussa imatralaiset pääsivät hyvään vauhtiin ja yritystä nousta ykköspaikallekin nähtiin, mutta ohituspaikat olivat vähissä slickseillä, kun ajouran ulkopuolella oli vielä märkää sateen jäljiltä.

Toinen sivuvaunulähtö ajettiin täysin sadekelissä. Hyvän lähdön myötä miehet pitivät kärkipaikkaa useamman kierroksen ajan, mutta joutuivat kuitenkin antautumaan Mannisten tiimille ja maaliin ajettiin jälleen toiseksi.

"Lauantain kisa meni hienosti, vaikka ohitukseen ei pystytty yrityksestä huolimatta ja sunnuntain kilpailussa ei vaan päästy kovempaa, tai kuljettajalta loppui vaan munat kesken", kertoo kuljettaja Kallio.

Kovaa kamppailua ykkössijasta Pärnussa. Kuva Edgar Seemendi.

Tiimillä on nyt vahva luotto pyörään ja omaan tekemiseen, joten odotettavissa on hienot ja jännittävät kilpailut.

"Pyörästä on löytynyt nyt ne säädöt, mitä ollaan etsitty ja pienistä jutuista enää kiinni, että saadaan vauhtia nostettua vielä pykälällä", mietiskeli Kallio.

Sivarijoukkueella on vielä Suomen kisoista ajettavana yhteensä neljä kilpailulähtöä, joista kaksi ajetaan tulevana viikonloppuna Alastarossa 27.-28.7. ja SM-kauden finaali, jonka viimeiset kaksi kilpailua käydään Virtasalmen Motoparkissa 17.-18.8.