Onneksi olkoon Kirsi. Kerro vähän, kuinka viikonlopun kilpailut menivät?

– Molemmat kisat käytiin sadekelissä. Lauantain ensimmäinen kisa alotettiin puolihullussa kelissä. Kun lähdettiin, niin rata oli melkolailla kuiva, loppuvaiheessa kisaa alkoi satamaan. Siinä kyttäsin ja säästelin renkaita, ettei sadekelin renkaat sula räkänä alle, kun rata oli alkuun aika kuiva. Taktikointi onnistui, ja kun sade rupesi yltymään, niin pääsin kahdesta kaverista ohi ja olin maalissa viidentenä.

Kirsi podiumilla. Kuva: Henk Mannes.

Kirsi podiumilla. Kuva: Henk Mannes.

– Justiin ennen meidän kakkoslähdön starttia rata oli taas kuiva. Käytännössä kahdeksan minuuttia ennen starttia rupes puskemaan sadetta. Minulla oli sliksit alla, niin Hessulle (Hessel Vd Glind) tyrkkäs kiireen vaihtaa renkaat. Samalla varmistelin jarruja ja laitoin varmistuslankoja kiinni. Mietin, että onkohan oikea ratkaisu, kun oli sellaista epämääräistä tihkua. Sitten vielä vilkuilin taivaalle ja ajattelin, että kyllä se nostattaa nuo pilvet radan päälle, kun sieltä päin kävi tuuli, Kirsi Kainulainen kertaa päivän tapahtumia.

Hessel Vd Glind ja Kirsi Kainulainen.

Hessel Vd Glind ja Kirsi Kainulainen.

– Sehän rupesikin satamaan, eli oli ihan selkeä vesikeli. Sain hyvän lähdön ja alkukierroksilla olin jo kolmas tai neljäs. Sitten putosin pari sijaa, kun en ennen starttia ehtinyt ajamaan takarenkaan pintaa rikki, niin piti odottaa, että vaihdettuun takarenkaaseen tulee pitoa. Jaksoin malttaa hätääntymättä, kun pari kaveria tulivat ohi. Kun pito lopulta löytyi, niin pystyin kuittaamaan ne pari ohi mennyttä kaveria ja olin lopulta kolmas. Kaiken kaikkiaan olen hirmu tyytyväinen viikonloppuun, koska onnistuin näin hienosti sekä kuivalla että tällä minulle huonoimmalla mahdollisella kelillä, eli sadekelillä ja sekin, että tällä hetkellä MM-sarjan Supersportissa ajava Jaimie van Sikkelerus voitti sen kilpailun. Eli ihan hyvä taso on täällä OW-Cup:ssakin, Kirsi myhäilee.

Osaatko nimetä erikseen mitään tiettyä asiaa, mistä tämä uusi loikka viiden parhaan joukkoon ja lopulta podiumille asti?

– Ei mitään erikseen. Näköjään kun tarpeeksi kauan takoo ja tekee asioita samalla tavalla ja muotilla, niin joskus se palkitseekin. Tietysti pitäähän niitä asioita tehdä oikein, ei auta jos vain toistaa omia virheitä. Ainakin nyt on tästä hyvä mieli. Koko ajan olen uskonut itseeni, kun tiedän mihin olen aikaisemmin pystynyt. Koko ajan minulla on ollut kaikki eväät olemassa. Mutta aika on antanut odottaa sitä hetkeä, että asiat naksahtavat kohdilleen.

Kirsi Kainulainen

Kirsi Kainulainen #31 on syystäkin tyytyväinen viikonlopun tulokseen.

– Perjantain aika-ajosta lähtien minulla oli sellainen olo. Erot ovat niin pieniä ja olin 13. aika-ajoissa, mutta en saanut yhtään puhdasta kierrosta. Nopeimmallakin kierroksella oli todella paljon kuskeja edessä, etten pystynyt käyttämään ideaalisinta ajolinjaa, niin tiesin heti, että minulla on hyvä sauma menestyä tänä viikonloppuna.

– Sadekeli on minulle aina täysi arvoitus, sellainen "kultainen keskitie" puuttuu sadekelillä ajamisesta. Pystyn ajamaan todella kovaa tai sitten ajan keskinkertaisesti tai olen aivan viimeisten joukossa tai kaadun. Nyt kun on tullut ajokilometrejä, ikää ja järkevyyttä tekemiseen lisää, niin huomaa, että pystyy malttamaan sateella kun se on kaiken a ja o. Nytkin kävi pari kaveria ohi kisan aikana, mutta pidin pään kylmänä enkä lähtenyt hermoilemaan sen takia. Tiesin, että pystyn parantamaan ja kun ensimmäisessä lähdössä meni takarengas huonoon kuntoon ja uuden takarenkaan takia piti toisessa lähdössä odottaa 4-5 kierrosta, että renkaan pinta aukeaa ja tulee pitoa. Sen jälkeen pystyi nostamaan vauhtia ja sittenhän pääsinkin ohi niistä parista kaverista ja pystyin parantamaan sijoitukset podiumille asti.

Podium on sinulle tuttu paikka sivuvaunujen MM-sarjasta, miltä tuntui nousta sinne pitkästä aikaa soolona?

– Kyllähän olen ollut podiumilla joskus "piikkiaikoina" useammankin kerran, mutta siitä on vierähtänyt tovi jos toinenkin. 2008 vai -07 lie viimeksi ollut podiumilla kun ajoin rr:ää piikkiluokkassa. Nyt kun ensimmäistä kertaa 600:silla pääsin palkintopallille, niin ainahan ne on unohtamattomia kertoja, ja kyllä se tuntuu yhtä hyvälle joka kerta. Tulee huojentunut olo, että kyllä tässä vielä osataan asioita, Kirsi iloitsee.

Edit 28.7. klo 19.38: Lisätty kuva Kirsistä podiumilla.

Kirsi Kainulaisen eka OW-Cup -palkintopokaali. Kuva: Henk Mannes.

Kirsi Kainulaisen eka OW-Cup -palkintopokaali. Kuva: Henk Mannes.

Tuloslistaa.

Tuloslistaa.

Kirsi radalla.

Kirsi radalla.