Turma-auton kuljettajana toiminut West Springfieldissä Massachusettsissä asuva Volodymyr Zhukovskyy, 23, yritti kertomansa mukaan kurkotella virvoitusjuomapulloa apukuskin puolelta juuri ennen törmäystä, kerrotaan onnettomuusraportissa, joka julkistettiin torstaina.

Lisäksi miehen verestä löytyi huumausainetta, joka teki hänet kyvyttömäksi ajamaan autollaan turvallisesti. Zhukovskyn auto ylitti tilanteessa keskilinjan ja törmäsi moottoripyöriin.

Zhukovskyn käyttämän ajoneuvon valot olivat puutteelliset ja vanteista puuttui joitakin kiinnityspultteja.

Kymmenen moottoripyöräilijän joukko kuului Jarheads Motorcycle Club -nimiseen moottoripyöräkerhoon. Kerhon jäsenet ovat entisiä merijalkaväen sotilaita ja heidän perheenjäseniään.

Onnettomuuden jälkeen on selvinnyt, että Zhukovskyllä on historiaa lakien rikkomisessa.

Toukokuussa hänet pidätettiin Walmartin pysäköintialueella, koska ei selvinnyt selvyystestistä. Zhukovskyn lakimies kertoi, että mies väittää olleensa selvä ja taistelee syytettä vastaan.

Connecticutin viranomaiset ilmoittivat kaksi eri kertaa asiasta Massachusettsiin, mutta selvisi, että viranomaisilla siellä oli jäänyt reagoimatta tuhansiin vastaaviin ilmoituksiin juopuneena ajamisesta. Täten Zhukovsky pystyi jatkamaan ajamistaan.

Zhukovsky pidätettiin juopuneena ajamisesta 2013 Massachusettsissä. Hänen ajokorttinsa peruttiin 210 päiväksi ja lisäksi hän joutui vuodeksi ehdonalaiseen.

Myös yrityksellä, jonka autoa Zhukovsky tuona kohtalokkaana kesäkuun päivänä ajoi, on varsin ongelmallinen menneisyys. Westfield Transport Incin ajoneuvojen viranomaistarkastuksissa yksi viidestä päättyi toteamukseen ajokelvottomuudesta. Yrityksen ajoneuvojen palveluiden toteutumattomuusaste on 20,8 %, eli miltei neljä kertaa huonompi kuin alan yritysten 5,5 % keskiarvo.

Liittovaltion tilastojen mukaan yritys on saanut seitsemän syytettä ei-turvallisesta ajamisesta mukaan lukien ylinopeus. Lisäksi sen kuljettajat ovat saaneet kaksi syytettä 2018 maaliskuussa huumeiden käytöstä ajaessa.

Stripesin mukaan kyseinen yritys on lakkauttanut toimintansa.

Aiheesta aiemmin:

Seitsemän motoristia kuoli suuronnettomuudessa USA:ssa juhannusaattona

Viranomaismoka: 7 motoristin kuolemaan johtaneen onnettomuusauton kuljettajalta olisi pitänyt ottaa kortti pois jo toukokuussa