Tervoon odotetaan saapuvan kaikkiaan yli 200 motoristia.

Vilkas viikonloppu pitää sisällään mm. perjantaina aamupäivällä starttaavan Finita Moto-Poker ajon, jossa osanottajat ajavat Tervossa ja lähikunnissa leikkimielisen n. 130 km:n rastiajon. Viidellä rastilla kerätään pelikortti kustakin ja paras pokerikäsi on voittaja.

Lauantain ohjelmassa on motoristien jalkapallomaaottelu (Suomi vs. muu maailma) klo.10.00 – 11.00. Perjantain iltabileitä tahdittaa Kopernikus. Bileisiin on vapaa pääsy.

Motoristit tekevät lauantaina myös paraatiajon, joka starttaa Lohimaasta klo 12 Tervon kirkonkylän kautta kohti Riuttalan talonpoikaismuseota. Ajoon odotetaan osallistuvan yli 100 motoristia.

Reitti: Lohitie - Sininentie - Ahvensalmentie - Pilelavedentie - Talluskyläntie - Riuttalantie. Letka saapuu Riuttalaan n.klo.12.30. Yleisö on tervetullutta reitin varrelle seuraamaan paraatia.

Lohimaan lauantaibileissä esiintyy raskasta rockia soittava kuopiolainen Sweet Chilly, jonka laulusolisti Tiina Lappalainen on lähdössä Yhdysvaltoihin Nevadaan kansainväliseen Talent Quest -kilpailuun. Iltabileisiin on vapaa pääsy.

Finita on motoristipiireissä jo käsite, onhan ensimmäisen tapahtuman järjestämisestä jo 22 vuotta, jolloin kokoontumisajo järjestettiin Kuopiossa Rauhalahdessa 1997.

Tämän jälkeen Finita on järjestetty vuorovuosina Italiassa ja Suomessa.

Finita-sanaleikki

Finitan nimi lähti hauskasta sanaleikistä Suomeen ja Kuopioon muuttamassa olleen Giovanni Francin saadessa motoristikavereiltaan hyvästejä Italiassa 90-luvulla.

Hänen ystävänsä sanoivat: ”a Giovanni é finita” eli suomeksi: ”no niin Giovanni nyt se on sitten loppu” tarkoittaen hyvien yhteisten kokootumisten loppumista pitkän välimatkan vuoksi.

Giovanni vastasi heille: ”non è finita, sara finita!” eli ei ole loppu vaan tulee olemaan Finita, suomalais-italialainen kokoontumisajo vuorovuosin molemmissa maissa. Ja näin kävikin. Giovanni toimii edelleen aktiivisesti KMC:ssa.

Italiassa Finitaa järjestää ja markkinoi useampi mp-kerho, niistä ehkä tunnetuin Suomessa on Jarno Saarinen Motoclub.

Jarno ”Paroni” Saarinen on yhä legenda myös Italiassa ja hänen muistoaan vaalitaan sielläkin.

Vuoden 2017 Finita järjestettiin poikkeuksellisesti Turussa juuri Jarno Saarisen patsaan paljastuksen yhteydessä.

Aiheesta aiemmin:

Finita Kuopiossa - Suomen ja Italian yhteinen kokoontumisajo 6. - 9.8.

Suomalais-italialainen kokoontumisajo FINITA 2016 Grossetton Orbetellossa, Italiassa