Päätimme jatkaa samaa taktiikkaa kuin aiemmissakin kilpailuissa: menemme kilpailupaikalle opettelematta ennakkoon uutta rataa. Tästä taidosta on hyötyä tulevaisuudessa, jotta oppii radat nopeasti. Kävelimme radan läpi illalla kokeneemman pojan opastaessa. Lappeenrannan moottoripyöräilijät olivat tasanneet radan huippukuntoon ja sadekuurot pitivät huolen kastelusta.

Ajot käynnistyivät heti kuljettajakokouksen jälkeen lauantaiaamuna. Uusi pehmeä rata vei huomiota ja harjoittelussa opitut asiat olivat unohtuneet. Kävimme paikalla olleen valmentaja Jari Parkkisen luona ja hän kertasi asiat lyhyesti. Lisäksi painotettiin pystyssä pysymisen tärkeyttä.

Iina Suikkanen.

Iina Suikkanen.

Iina otti hyvän startin ekassa erässä ja pääsi pääjoukon mukana ekalle kierrokselle. Kärki menee kovaa, kaikkien kuljettajien taso on noussut huimasti ja Iina taisteli uransa parhaasta sijoituksesta ollen maalissa 14.

Toiseen erään 7-vuotias tyttö valmistautui lepäämällä. Pirteänä pystyi keskittymään ja Iina otti taas hyvän startin. Moni kaatui pehmeään hiekkaan ja tässäkin erässä varma ajo toi edellistä paremman tuloksen, 13. Eristä annettiin pisteet ja yhteistuloksissa Iina oli sijalla 15. Osallistujia oli kaikkiaan 19. MX-liiga jatkuu Vantaalla 14.9.2019. Lavangon kilpailu on kotimaisen motocrossliigan päätösosakilpailu. 

Radalla.

Radalla.