Resident Evil -filmisarja päättyi vuonna 2016 The Final Chapteriin. Sen tarina ei kuitenkaan ota loppuakseen yhden huono-onnisen stunt-naisen kohdalla. Olivia Jackson kärsi vakavia fyysisiä vaurioita Milla Jovovichin stunttia tehdessään. Epäonninen stuntajossa tapahtunut onnettomuus johti siihen, että nainen vaivutettiin koomaan ja hänen kätensä amputoitiin.

Nyt Jackson on haastamassa tuotantoyhtiötä oikeuteen. Kaliforniassa nostetun oikeusjutun mukaan elokuvan tuotantoyhtiö oli enemmän kiinnostunut taloudellisista seikoista kuin turvallisuudesta, mikä johti onnettomuuteen.

Olivia Jackson kertoo syytteessä, että häntä pyydettiin viime hetkellä suorittamaan vaarallinen stuntti, jossa hän joutui ajamaan kohti kameraa kovalla nopeudella. Nosturiin kiinnitetyn kameran piti nousta pois edestä sitä mukaa kuin hän lähestyi sitä, mutta se ei noussut riittävän nopeasti, mikä aiheutti törmäyksen. Jacksonilla ei ollut minkäänlaista päänsuojusta törmäyshetkellä, joten kamera viilsi hänen päänsä ja kätensä.

Olivia Jackson aikanaan lempityökalullaan liikenteessä.

Olivia Jackson aikanaan lempityökalullaan liikenteessä.

Tapahtuneen jälkeen tuotantoyhtiö kertoi Olivia Jacksonille, että elokuvan vakuutukset kattaisivat kaiken, mutta se ei ollut totta. Jackson kertoo syytteessään, että jos hän olisi tiennyt vakuutustilanteen todellisen tilan, hän olisi joko kieltäytynyt stuntista tai vähintään ottanut oman lisävakuutuksen.

Syytteessä nimetään Bolt Pictures, Tannhauser Gate, Jeremy Bolt ja Paul W.S. Anderson vastaajiksi. He eivät ole kommentoineet asiaa.

Olivia Jacksonin kärsimykset onnettomuuden yhteydessä olivat kieltämättä hirvittävät. Se oli traaginen ja kammottava onnettomuus. Milla Jovovich kertoi myöhemmin, että se järkytti koko tuotantoa niin pahasti, että elokuvan toteutus miltei keskeytettiin.

Resident Evil: The Final Chapterin tragiikka ei päättynyt vielä tähän. Miehistön jäsen nimeltä Ricardo Cornelius murskaantui huonosti varmistetun ajoneuvon alle, ja kuoli tapahtuman seurauksena. Tähän viittaa myös Jackson syytteessään todisteena huonosti hoidetuista turvallisuusasioista ja niiden ongelmista.

Olivia Jacksonin kärsimät fyysiset vauriot estävät häntä toimimasta entisessä ammatissaan, myös lääke- ja hoitolaskut ovat varmasti olleet melkoisia.

Asiasta kertoi Cinemablend.

Jacksonin stunt-kuljettajan uran alkoi vuonna 2011 ja siihen on mahtunut jo monia isoja toimintaelokuvia kuten Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, Star Wars VIII: The Force Awakens ja Mad Max: Fury Road.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Stunt-kuljettajan ammatin vaarapuoli: Resident Evilin kuvauksissa loukkaantunut Olivia Jackson menettää käsivartensa

Resident Evil: The Final Chapter ja Milla Jovovich. Kuva elokuvan trailerista.

Resident Evil: The Final Chapter ja Milla Jovovich. Kuva elokuvan trailerista.