Marquez: 

Marc Marquez.

Marc Marquez.

– Viikonlopun tavoitteena on olla ykkösenä podiumilla tai vähintään mukana podiumilla. Viime viikonloppu oli meille vaikea, mutta lopulta onnistuimme. Nousin ykköspallille ja otin 25 pistettä mestaruustaisteluun. Onnistuin siten kasvattamaan kuilua minun ja Dovin välillä. Yritämme nauttia kisoista, ja miksi emme tekisi sitä täälläkin. Pidän radasta, tästä ei tule kiva ja helppo viikonloppu, siitä tulee raskas, mutta toivottavasti kiva viikonloppu.

– Tavoite on sama kuin kauden ensimmäisessä kisassa. Yritän olla podiumilla kauden jokaisessa jäljellä olevassa kisassa. Tämä oli tavoite kauden ensi kisassa, ja jatkamme samalla mentaliteetillä yrittäen lähestyä kisaviikonloppuja samalla tavalla ja antaa sataprosenttisesti kaikkemme sekä harjoituksissa että kisoissa. Ei ole väliä, kenen kanssa kisaamme tai millä radalla, mutta yritämme taistella voitosta.

Dovizioso:

Dovizioso.

Dovizioso.

– Viime viikonloppu oli hieman vaikea, mutta testien jälkeen tiesimme, että oli mahdotonta yrittää taistella voitosta tai podium-sijasta kuten viime vuonna. Mutta olimme fokusoituneita siihen, mitä kykenimme tekemään ja harjoitus harjoitukselta paransimme, pääsimme toiseen riviin. Lopputuloksen kuudenteen sijaan en ole tyytytyväinen, koska olisin nopeuteni perusteella kyennyt taistelemaan neljännestä paikasta, mutta jokainen taisteli edessä, eikä kukaan pystynyt jarruttamaan metriäkään myöhemmin, koska jokainen oli tosissaan. Kuilu Marciin ja Quartararoon oli pitkä, joten siitä emme voi olla tyytyväisiä. Totesimme, että olosuhteet Misanossa verrattuna viime vuoteen olivat oudot, ja kärsimme siitä paljon.

– Aragon ei ole paras rata meille, mutta viime vuonna meillä oli tosi hieno taistelu Marcin ja Suzukin kanssa, joten luulen, että olemme kilpailukykyisempiä kuin Misanossa. Haluamme takaisin podiumille, mutta tiedämme, miten vaikeaa se on. Kanssakilpailijat ovat vahvempia ja vahvempia, myöskin Yamaha-kuljettajat muutamassa viimeisessä kisassa, erityisesti Misanossa, olivat todella nopeita. Kuten aina, olemme isossa ryhmässä, ja meidän on tehtävä töitä pysyäksemme siellä.

Italialaiselta kysyttiin myös, miltä tuntui 93 pisteen tappioasema mestaruustaistelussa. Onko ajo tästä lähin taistelua toisesta paikasta?

– Luulen, että tämä mieliala alko jo joitakin kisoja sitten, koska meillä oli huonoa onnea joissakin kisoissa ilman omaa syytämme, mutta lopulta joka kisassa Marc taistelee voista, ja hän on ainoa kuljettaja, joka pystyy siihen. Joten jos me haluamme taistella mestaruudesta, meidän on tehtävä jotain enemmän kuin mitä olemme tehneet. Eli meidän pitää parantaa tilannettamme. Toinen sija MM-sarjassa on varmasti tärkeä, ja me yritämme loppuun asti. Mutta tiedämme, että Yamaha ja erityisesti Rims voivat olla todella vahvoja loppukaudesta. Joten meidän täytyy olla varovaisia tässä kohtaa, ottaa pisteitä ja tehdä töitä tulevaisuutemme eteen. Se on parasta, mitä voimme tehdä, ja se on meidän mielialamme tällä hetkellä.

Qurtararo:

Alex Quartararo.

Alex Quartararo.

– Misanon kisa oli paras, mitä olen kilpa-ajajan urallani kokenut, ja tulo tähän kisaan. Se on rata, jolla Yamaha on menestynyt aiemmin, kuten 2017, jolloin Maverick otti paalupaikan, ja myös Valentino oli eturivissä, joten pyörä ilmeisesti sopii tänne hyvin. Tämä on rata, josta olen aina pitänyt, ja annan sataprosenttisen suorituksen, ja kyllä, toivon taistelevani hyvästä sijoituksesta.

– Vuoden alusta lähtien tavoitteenani oli olla Vuoden Tulokas, koska viime vuosi ei ollut helppo meille, ja jopa Sepangin testissä Bagnaia oli toinen, yli sekunnin nopeampana kuin me. Pysyttelimme kuitenkin tyyninä, olemme tehneet työtä askel askeleelta tiimin kanssa, ja lopulta saavuimme Qatariin ja olimme valmiita. Siitä lähtien olemme pykälä kerrallaan parantaneet ja oppineet huippukuljetttajilta. Enkä koskaan odottanut vielä voittavani paalupaikkaa, neljää eturivin paikkaa ja neljää podiumsijoitusta, joten nyt haluan edelleen sijoittua podiumille, mutta meidän pitää pitää päämme kylminä, koska olemme noviiseja ja jokainen rata on meille uusi. Joten teen töitä oppiakseni joka kerran.