Huhumylly alkoi pyöriä tiistaina, ja kyseessä voi olla yksi tämän vuoden suurimmista uutisista, mikäli huhut osoittautuvat todeksi. Niiden mukaan Kawasaki Heavy Industries (KHI) on ostanut Bimota brandin sveitsiläisiltä yrittäjiltä Marco Chiancianesiltä ja Daniele Longonilta.

Asiasta on raportoinut mm. GPone, ja lehdistötiedote asiasta pitäisi olla tulossa muutamien päivien sisällä. Huhun mukaan Kawasakin ja Bimotan välisen sopimuksen olisivat nähneet mm. italialaisen Yesterbiken edustajat.

Bimotan yhdessä edesmenneen Massimo Tamburinin kanssa perustanut Giuseppe Morri kommentoi asiaa Yesterbikelle, ja totesi, ettei hänellä ole varmaa tietoa asiasta, mutta että huhut asiasta vellovat voimakkaina.

– Mikäli Kawasakin ostos muuttuu todelliseksi, niin olisin onnellinen ja ylpeä, koska se tarkoittaa, että brändistä tulisi vahvempi, Morri kertoi.

Bimotan viimeisin esitelty malli oli Impeto-nakupyörä, jossa käytettiin mekaanisesti ahdettua Ducati Diavelin moottoria. Siitä ei kuitenkaan tullut suurta myyntimenestystä. Aiheesta kertoi mm. Morebikes.