Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ajettavassa Tampere Supercrossissa on jo aiemmin ollut maailman ensimmäisenä supercrosstapahtumana ja -kilpailuna pyörien pakollisena polttoaineena vähäpäästöinen alkylaattibensiini. Näin on ajateltu katsojien viihtyvyyttä sekä ympäristöpäästöjä.

Nyt 8.-9. marraskuuta kahdeksatta kertaa järjestettävässä Tampere Supercrossissa ympäristöarvot viedään vieläkin pidemmälle, kun yksi kokonainen luokka ajaa täysin ilman päästöjä. Lapsikuljettajat lasketaan aidolle supercrossradalle KTM:n ja Husqvarnan uunituoreilla minisähköpyörillä.

- KTM Group hyödyntää synergioita ja tuo nyt kilparadalle molempien brändiensä nimissä innovatiiviset uutuudet. Päästötön ja lähes äänetön minisähköpyörä on tulevaisuutta eikä tuotteiden kilpailukykyä voisi tuoda esiin paremmin kuin Tampere Supercrossissa, kertoo KTM Nordic Oy:n toimitusjohtaja Jaro Sihvonen.

Aiemmin Tampere Supercrossissa on nähty välilähtöinä pienten lasten viihdyttäviä ajoja 50-kuutioisilla minicrosseilla. Tällä kertaa näytösajot toteutetaan sähkökäyttöisillä KTM SX-E 5 ja Husqvarna EE 5 -pyörillä. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun tänä syksynä markkinoille tuoduilla minisähköpyörillä ajetaan sisätiloissa supercrossin merkeissä.

KTM SX-E 5. Kuva Rudi Schedl.

KTM SX-E 5. Kuva Rudi Schedl.

- Luonnon arvot ovat tärkeitä myös moottoripyöräilyssä. Kisan kuskeista varmasti osa ei tule edes enää harrastamaan tai kilpailemaan perinteisin polttomoottoreiden voimin. Sähkö on tulevaisuutta, ja Tampereella ollaan edelläkävijöitä luonnon arvojen vaalimisessa, hehkuttaa Tampere Supercrossin mediavastaava Marko Vihriä.

Monipuolisilla ja ominaisuuksiltaan bensakäyttöisiä minicrossipyöriä vastaavilla, mutta tehokkaasta sähkömoottorista liikevoimansa ammentavilla KTM SX-E 5 ja Husqvarna EE 5 -pyörillä voivat ajaa jopa jo kolmivuotiaat lapset. Lähes huoltovapaat pyörät myös kasvavat lapsen mukana 6-portaisen tehonsäädön sekä laajasti säädettävän istuinkorkeuden myötä.

Lisätietoja uutuuksista on tarjolla Offroad Expon puolella Husqvarnan ja KTM:n osastoilla. Tampere Supercross & Offroad Expo järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa perjantaina ja lauantaina 8.-9. marraskuuta. Liput tapahtumaan myy Ticketmaster.fi.

Liput ovat ostettavissa myös Tampere Supercrossin omassa mobiilisovelluksessa: www.supercrosstampere.fi/mobiilisovellus

Tampere Supercross & Offroad Expo 8.-9.11.2019, sivustolle pääset tästä.