Euroopan karsintakisan, European Technician Grand Prix:n, voitti edellisen kerran suomalainen Ville Sundberg Espoon Motoville Oy:stä. Hän edusti Eurooppaa Japanissa World Technician Grand Prix-loppukilpailussa sijoittuen erittäin kovatasoisessa loppukilpailussa neljänneksi.

Vuonna 2020 eurooppalaiset Yamaha-mekaanikot voivat jälleen koetella taitojaan European Technician Grand Prix -kilpailussa.

”Suomen karsintakilpailuun saivat osallistua vain Yamaha Silver -sertifioidut mekaanikot, joita on jokaisessa Yamaha-merkkihuollosta vähintään yksi”, kertoo Yamaha Motor Europe N.V. Suomen sivuliikkeen tekninen asiantuntija Reijo Savolainen. ”On ollut hienoa huomata miten innokkaasti Yamaha-mekaanikot ovat ottaneet osaa karsintakilpailuun ja erot kärjessä olivatkin todella pieniä.”

Suomen karsinnat voitti tänä vuonna Daniel Ahlroth Veljekset Ahlroth Oy:stä.

"Yamahalla on ylivoimaisesti parhaat mekaanikkokoulutukset”, Daniel kehuu. ”Olen osallistunut kolme kertaa karsintoihin ja tullut toiseksi kahdesti. Nyt tuli vihdoin voitto!”

Daniel pääsee edustamaan Suomea loppukilpailuun Amsterdamiin maaliskuussa 2020, jossa vastaan asettuvat muiden Euroopan maiden parhaimmat Yamaha-mekaanikot. Hän puolustaa kisoissa Suomen aikaisempaa Euroopan mestaruutta ja tähtäimessä on luonnollisesti voitto sekä paikka loppukilpailussa Japanissa:

"Voittamaan lähdetään, ammattitaitoa kyllä löytyy”, Daniel sanoo. ”Tärkeintä on pitää hermot hallinnassa paineen alla ja keskittyä tekemään rauhallinen suoritus.”