Auto- tai moottoripyöräonnettomuuden sattuessa ensihoitajille on ensiarvoisen tärkeää saada mahdollisimman perusteellista tietoa loukkaantuneesta. Kuka hän on, ja mitä sairauksia tai lääkityksiä hänellä mahdollisesti on. Uhrien omaiset haluavat niin ikään saada tiedon tapahtuneesta välittömästi.

Australialainen Perthissä asuva Tony Walton on kehittänyt onnettomuuksien varalta usb-kortin, jonka sisällä olevaan tekstitiedostoon voit lisätä olennaiset tiedot itsestäsi.

Julkaistuamme jutun kortista, Tony otti yhteyttä meihin ja kertoi haluavansa jakaa niitä lukijoillemme, joten päätimme tehdä sen pienen kisan myötä, koska toivottavasti saamme myös palautetta teiltä jutuistamme samalla kertaa.

Jaamme siis viisi kappaletta "In Case of Emergency"- eli "hätätilanteen sattuessa" -usb-kortteja. Kortit ovat luottokortin mallisia, ja niiden mukana tulee tarra, joka kertoo kortin olemassaolosta. Tarran voi kiinnittää kypärään, tuulilasiin, matkapuhelimeen tai muuhun sellaiseen paikkaan, mistä ensihoitajat osaavat niitä etsiä – ja voivat myös löytää helposti.

Usb-muistikortti sisältää tekstitiedoston, johon voit lisätä olennaiset tietosi: kuka olet, mikä on osoitteesi, puhelinnumerosi sekä lähiomaisesi. Samalla kannattaa tietenkin lisätä tiedot sairauksista, lääkityksistä ja lääkeaineallergioista, mielellään useammalla kielellä varsinkin, jos reissaat moottoripyörälläsi ulkomailla.

Kilpailun säännöt:

Kerro meille, mitkä olivat kolme - viisi parasta vuonna 2019 JULKAISTUA juttuamme, ja perustele lyhyesti miksi. Lähetä vastauksesi ja arviosi meille sähköpostilla osoitteeseen toimitus (att) motouutiset.fi 30.12.2019 mennessä.

Arvomme kolme IC Emergency -usb-korttia kaikkien vastanneiden kesken ja kaksi korteista jaamme parhaat perustelut antaneille.

Muistakaa laittaa sähköpostiviestiinne myös nimenne ja puhelinnumeronne. Emme käytä tietojanne markkinointiin emmekä myöskään luovuta tietojanne kolmansille osapuolille, vaan hävitämme ne heti, kun olemme saaneet palkinnot postitettua voittajille.

Usb-kortti luottokortin muotoisena ja tarra maksavat normaalisti 14,72 euroa kappale, päälle hintaan tulevat postikulut. Valmistajan sivuille pääset tästä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

ICEmergency: usb-tikku, joka saattaa onnettomuuden sattuessa pelastaa elämäsi