GearBraken Chris Bailey edusti yritystään Kentuckyssä yrittäjille suunnatussa myyntipuhekilpailussa. Baileyn yrityksen tuoteidea voitti palkinnon ja saa lisäksi tilaisuuden esitellä sen sijoitusenkeleille myöhemmin tänä vuonna.

Motorcycle USA:n artikkelissa kerrotaan, että GearBrake on kehittänyt erityisen jarruvalojärjestelmän suojaamaan motoristeja. Järjestelmä muuttaa moottorijarrutuksen näkyväksi jarruvaloksi. Moottoripyörän vauhti hidastuu tehokkaasti moottorijarrutuksessa varsinkin pienillä vaihteilla, mutta vauhdin hidastuminen ei tähän asti ole ollut nähtävissä erillisenä visuaalisena signaalina.

USA:n liikenneministeriön mukaan yksi sekunti lisää reagointiaikaa voisi estää jopa 90 prosenttia kaikista peräänajoista. GearBrake antaa takana-ajavalle 3-5 sekuntia lisää aikaa reagoida, mikäli yrityksen omilla kotisivuilla esitettyyn väitteeseen on uskominen.

Laitteen voi ostaa GearBraken kotisivuilta hintaan 69 dollaria plus toimituskulut. Sivustolla on myös videoita, joista selviää laitteen toiminta sekä käytännön asentaminen.

Juttu GearBrakesta julkaistiin alunperin Motouutiset.fi:n sivuilla 28.7.2019. Yritys on edelleen voimissaan, ja myy tuotteitaan, joskin GearBraken hinta on pudonnut 30 dollariin.