- RedMotosta lähestyttiin syksyllä ja he ilmoittivat mielenkiintonsa mua kohtaan. Tähän asti Kytönen Motorsport ja Husqvarna ovat tarjonneet hyvän sekä kilpailukykyisen paketin, mutta päätin silti joulukuun alussa käydä kokeilemassa tiimin kalustoa sekä käydä tutustumassa toimintaan. Kaikki vaikuttaa todella hyvältä ja pyörä on loistava sekä tiimin henkilökunta on todella asiallista väkeä, Roni Kytönen kertoi innokkaana.

Tuore Honda-kuljettaja kilpailee tulevalla kaudella Enduron MM-sarjan Junior-luokassa CRF 250 RX-pyörällä. Lisäksi Kytösen kauden ohjelmassa on enduron Italian mestaruussarja ja Suomessa enduron sekä motocrossin SM-osakilpailuja.

- Poikkeuksena aiempiin vuosiin ajan tulevalla kaudella myös enduron Italian mestaruussarjan ja uskon, että se on todella hyvää harjoitusta urani kannalta sekä nyt kalenterissa on kolme Italian ”mestikkaa” ennen MM-sarjan alkua niin uskon, että siitä on paljon apua. Suomessa ajan kilpailukalenterin mahdollisuuksien mukaan sekä enduron että motocrossin SM-osakilpailuja, Kytönen kertoo.

Tavoitteena maailmanmestaruus

Santahaminassa tällä hetkellä varusmiespalvelustaan suorittava Kytönen lähtee tavoittelemaan tulevalla kaudella enduron Junior-luokan maailman mestaruutta. Tänä vuonna Kytönen ylsi jo MM-osakilpailun voittoon Kreikassa ja puhdisti palkintopöydän EM-sarjassa.

- Urani kehityksen kannalta on luontevaa, että lähden tavoittelemaan maailmanmestaruutta tulevalla kaudella ja uskon myös, että onnistuessani siihen on kaikki edellytykset. Olen pystynyt rakentamaan nousujohteista uraa ja olen luottavainen uuteen tiimiin, että se ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia, Kytönen kertasi.

Ensi vuoden enduron MM-sarja käynnistyy huhtikuun puolen välin jälkeen Portugalissa.