Moottoripyörä on rakennettu noin 14 000 euron hintaisesta Indian Scout -pyörän aihiosta kokonaan uudelleen ja sen arvo nousee noin 35 000 euroon.

Vuoden työ enää maalausta vailla

- Koeajoimme moottoripyörän torstaina sisäajoradalla Kuopiossa ja hyvältä tuntui, vain muutama pieni säätö tehdään vielä. Tulevana viikonloppuna moottoripyörä puretaan osiin ja maalataan eli moottoripyörä on hyvässä vaiheessa ja valmistuu aikataulussa Moottoripyörämessuille arvottavaksi, sanoo Janne Juntunen, joka on rakentanut pyörää vuoden päivät. Hallissa on kertynyt 260 päivää arvottavan Indian Scout pyörän kimpussa.

- Tämä moottoripyörä on noin viidestoista, jonka olen rakentanut 10 vuoden aikana, kertoo Juntunen.

Janne Juntusen moottoripyörän rakentelua voi seurata YouTubessa Nightshift2 The Charity Bike -nimellä.

Ainutlaatuinen projekti hyväntekeväisyydelle

Yhteistyötahot hehkuttavat Janne Juntusen projektia ainutlaatuiseksi tavaksi tukea nuoria rakentajia.

- Lähdin heti mukaan tähän projektiin, kun viime moottoripyörämessuilla tästä puhuttiin, kertoo Moottoripyörämessujen näyttelyä järjestävä Petrol Circuisin tuottaja, Jarno ”Japi” Åström.

- On upeaa kannustaa tällä tavalla nuoria mukaan mopojen ja moottoripyörien rakenteluun ja korjaushommiin. Samalla nuoret voivat purkaa energiaakin tähän touhuun, sanoo pitkään moottoripyörien kanssa touhunnut Åström. - Nuoria kaivataan kovasti mukaan!

- Tämä on ainutlaatuinen juttu, innostuin heti viime tammikuussa, kun Janne Juntunen ja Japi Åström tästä ideasta puhuivat. Messukeskus on mielellään mukana tässä projektissa auttamassa nuoria, ja teemme omalta osaltamme parhaamme, että tästä tulee myös kannattava, sanoo myyntiryhmäpäällikkö Niko Kantola Messukeskuksesta.

Tuet arvan ostamalla nuorten moottoripajatoimintaa

- Nuori kirkko ry:n moottoripajatoimintaa on ympäri Suomea 34 paikkakunnalla. Pajat tulevat saamaan tämän lahjoituksen turvin laitteita ja työkaluja toimintaansa. Tämä on pajoille uskomattoman hieno tuki, jonka Janne Juntunen apukäsineen tekee, sanoo Nuori kirkko ry:n suunnittelija Veijo Kiviluoma.

Moottoripajojen säännöllisessä toiminnassa on mukana 650 nuorta ja 70 vapaaehtoista ohjaajaa. Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille. Nuoret toimivat moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta. Moottoripajatoiminta tukee toiminnallisin keinoin nuoria.

Noin 35 000 euron moottoripyörä arvotaan sunnuntaina 2.2.2020

Uudelleen rakennetun moottoripyörän arvo on noin 35 000 euroa. Moottoripyörän arvontaan voi osallistua ostamalla MP-messuille sisäänkäynneiltä tai verkkokaupasta 25 euroa maksavan pääsylipun, joka sisältää arvontalipukkeen. Erillisiä 10 euron arvontalipukkeita myydään vain MP-messuilla. Moottoripyörä arvotaan sunnuntaina iltapäivällä.

- Toivon, että moottoripyörän voittaja ottaisi sen käyttöön ajettavaksi, eikä pitäisi sitä lasikaapissa. Ja toivon, että nuorille moottoripajatoimintaan lahjoitettavilla varoilla voidaan hankkia paljon hyödyllisiä rakenteluun tarvittavia tavaroita, esimerkiksi hitsauskoneita, kulmahiomakoneita ja vaikkapa hylsysarjoja, sanoo Juntunen.

Pyörän rakentamista voi seurata täältä:

YouTube: Nightshift2 The Charity Bike

Instagram @shift24good

Facebook Nightshift2

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Huippurakentaja tekee Mp20-messuille hyväntekeväisyysmoottoripyörän