Possupinssikeräyksen juuret ulottuvat 1990-luvulle. Kerhon jäsen Juhani ”Jussi” Aartima keräsi ennen kuolemaansa (2005) noin kymmenen vuoden aikana rahaa syöpälapsille yli 160 000 euroa. Jussille kunnia-asia oli, että keräyksen tuotto meni lyhentämättömänä kohteeseen.

Possukeräyslippaita hänelle lahjoitti pankki, joka myös hoiti rahaliikenteen kuluitta. Keräysluvat hankki H-DCF.

Aartiman kuoleman jälkeen haluttiin Jussin muistoa kunnioittaen jatkaa samoissa merkeissä.

Sittemmin possukeräyslippaat vaihdettiin possupinsseihin, joita myydään H-DCF:n kerhokaupassa ja eri tapahtumissa. Myös keräyskohde vaihtuu vuosittain.

Pinssejä teetetään tuhat kappaletta ja niiden hinta on viisi euroa. Tähän perustuen on lahjoitettavaksi summaksi muodostunut 5000 euroa.

– Keräyskohde mietitään tarkoin. Useimmiten etsimme kohteen, jolle lahjoittamamme summa on merkityksellinen, kuten oli vuoden 2018 lahjoituksen kohde Me Hyvät ry. Viime vuonna halusimme panostaa lasten ja nuorten toimintaan ja siksi valitsimme Suomen Icehearts ry:n keräyksen kohteeksi, kertoo Harley-Davidson Club Finlandin puheenjohtaja Mika J. Saloranta. Tänä vuonna possupinsseillä kerätään varoja Surunauha ry:lle.

Vuoden 2019 possupinssikeräyksen tuotto lahjoitetaan Suomen Icehearts ry:n edustajille MP20-messuilla lauantaina klo 13 Harley-Davidson Club Finlandin osastolla 1 A 1 hallissa 1.

Icehearts ja Surunauha

Icehearts on varhaisen puuttumisen toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Icehearts on innovatiivinen toimintamalli, jonka työväline on joukkueurheilu. Jokainen joukkue on 12 vuotta kestävä yhteinen matka – lapsuudesta aikuisuuden kynnykselle.

Surunauha ry on valtakunnallinen vertaistukijärjestö, jonka tavoitteena on tukea läheisensä itsemurhan kautta menettäneitä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista.