Kauden 2019 yhteenveto

Kaudella 2019 järjestettiin kotimaassa kaksi kilpailua, Konnevedellä kansallinen kilpailu ja Imatralla SM-finaali. Molemmat kilpailut onnistuivat hyvin ja kisoista saatiin hyvää palautetta.

Vaikka uusia innokkaita harrastajia saatiin mukaan, niin kuljettajapula vaivaa edelleen, erityisesti junioreita tulisi saada lajin pariin, samoin katukuskeja.

Kauden 2019 SM-mitallit ratkottiin Imatran SM-finaalissa: Kulta: Antti Soitiala, Hopea: Sami Uutela, Prossi: Tino Kapanen.

Supermoto.

Supermoto.

Menestys ulkomailla:

Viro: Sami Uutela S1 Pronssi / Tero Kolehmainen Open, hopea.

Junioreiden EM: Ossi Rantala Pronssi Tabasalun osakilpailu.

Ruotsi: Otto Lappainen sarjajohto S1-luokassa (jätti kauden kesken).

EM-sarjan kiersi Eero Madisson.

Kauden lopussa saatiin iloinen uutinen: Mauno Hermunen palaa EM/MM-sarjaan kaudella 2020.

Kausi 2020

Kaudella on tarkoitus toimia yhdessä RR/Minisupermoton lajiryhmän kanssa, jolloin saadaan luotua riittävä osallistujamäärä kisojen järjestämiseen. Lisäksi mietitään mahdollisuuksia järjestää uusia matalamman kynnyksen harrastekilpailuja ”Racing for fun”-konseptin alla.

Uudet lajisäännöt ovat juuri SML:n hallituksen hyväksyttävänä, säännöt päivittyvät heti hyväksymisen jälkeen SML:n lajisivulle

Uutena luokkana tullaan tarjoamaan junioreille suunnattu S4-Junior luokka, jossa kilpailut ajetaan pelkällä asfaltilla MX65, MXC ja minisupermotosääntöjen mukaisilla pyörillä supermotosäännöstön mukaisilla täydennyksillä. Luokan ikäraja on 7-15v. Luokan ideana on tarjota matalan kynnyksen luokka kaikille junioreille ketkä ovat kiinnostuneita moottoripyöräilystä, aloituskynnys on todella pieni.

Baltian maissa junioriluokat ovat olleet viimevuosina todella suosittuja, 50-85cc luokissa on ollut poikkeuksetta kymmeniä osallistujia. Baltiassa moni juniori ajaa samalla pyörällä motocrossia, supermotoa ja jäärataa, toivoisimme näkevän vastaavaa myös Suomessa, koska vauhtilajien harjoittelu kehittää ajosilmää myös motocrossissa.

Harjoittelupaikkoja on tarjolla todella hyvin, uutena paikkana mm. pääkaupunkiseutulaisia lähellä oleva Vantaa Circuit Lavangossa. Tulemme päivittämään listan harjoituspaikoista myös Supermoton lajisivulle https://www.moottoriliitto.fi/lajit/supermoto/

Supermoton ajankohtaiset tiedotteet päivittyvät Facebookiin: https://www.facebook.com/SupermotoFinland/

Kaudella 2020 Supermoton luokat ovat S1 SM-arvoisena ja S4 Suomen-Cup. S1 ja S4 luokan ikäraja 15v, minisuper ja rr-luokat rr-lajisäännön mukaan, S4 Junior pyörän kuutiotilavuuden mukaan 7-15v.

Virossa vaihtui Supermoton vetovastuu, tulemme tekemään paljon yhteistyötä Viron lajiryhmän ja kuljettajien kanssa kaudella 2020. Lisäksi Suomalaiset kuskit on kutsuttu ajamaan Venäjälle uuden Igora Drive ratakeskuksen esimmäiseen supermotokilpailuun 25-26.7.2020.

Supermoto.

Supermoto.

Kilpailut 2020:

  • Varmat:
  • 13-14.6 Hämk Kaanaa SM Supermoto S1+mopoendurance+muut luokat vielä auki
  • 4-5.7 KonmkUA Konnevesi SM/PM S1+S4+Minisupermoto open+s4jun
  • 5-6.9 IMK Imatra SM S1+S4+Minisuper open/stock+minigp+minimoto+s4jun
  • Mahdollisia:
  • ?.? Hyvinkää S1+S4+Minisupermoto open/stock+minigp+minimoto+s4jun
  • ?.? Vantaa S1+S4+Minisupermoto open/stock+minigp+minimoto+s4jun
  • ?.? Paimio S1+S4+Minisupermoto open/stock+minigp+minimoto+s4jun
  • ?.? Töysä S1+S4+Minisupermoto open/stock+minigp+minimoto+s4jun
  • ?.? Kouvola S1+S4+Minisupermoto open/stock+minigp+minimoto+s4jun

Jos kerhollasi on intressejä järjestää jotain näistä kilpailuista SM/Kansallinen/Racing for Fun formaatilla, niin ota yhteys lajipäällikkö Tero Kolehmainen email: kolehte101@gmail.com

Kuvat: