Motorcycle Forum eli MCF on Suomen Motoristit ry:n (SMOTO), Teknisen kaupan liiton MP-jaoksen, Suomen Moottoriliiton (SML) ja MP-Kauppiaiden yhteinen toimielin. MCF teetti moottoripyöräilyn kiinnostavuutta selvittävän kysleyn yhdessä Suomen Messukeskuksen kanssa.

Tammikuun lopulla MP-messuilla julkistettujen tulosten mukaan nuoret aikuiset suhtautuivat kaikkein myönteisimmin moottoripyöräilyyn muihin ikäryhmiin verrattuna. Tutkimuksessa selvisi, että 18–24-vuotiaista vastaajista 35 prosentilla oli erittäin positiivinen tai positiivinen mielikuva moottoripyöräilystä sukupuolesta riippumatta.

Suurimmaksi esteeksi moottoripyöräilyharrastukselle nuoret aikuiset kokivat puuttuvan ajokortin, turvallisuuden sekä sääolosuhteet. Yli puolella vastaajista ajokortin puuttuminen oli syynä kaksipyöräisen hankinnan esteeksi.

– Jatkotutkimuksessa mukana on jonkin verran samoja kysymyksiä kuin aiemmassakin tutkimuksessa, mutta mukana on erityisesti alalle tärkeitä aiemmasta kyselystä pois pudotettuja kysymyksiä. Tutkimus on käynnissä parhaillaan aina helmikuun loppuun asti, kertoo Mp-kauppiaiden puheenjohtaja Anu Åberg.

– Kaikilla alkuperäisillä kysymyksillä kysely olisi ollut liian pitkä, joten pudotimme osan pois. Halusimme kuitenkin saada kaikki oleelliset kysymykset kysyttyä, ja siksi teemme nyt jatkokyselyn.

Linkki kyselytutkimukseen tässä. Palkkiona vastaajien kesken arvotaan elokuvalippuja.

Edit 19.2. klo 9.11: korjattu kyselytutkimukseen vievä linkki. Kiitos lukijallemme palautteesta.

Aiheesta aiemmin:

Uusi tutkimus: Nuoret aikuiset suhtautuvat positiivisimmin moottoripyöräilyyn – este kruisailulle on ajokortin puute