Joseph Robinson on autoalan konseptisuunnittelija, joten kun mies on omistautunut alalleen, niin ei ole ihme, että Z on peräisin hänen kynästään.

Robinson suunnitteli pyörän Z-kirjaimen muotoiseksi. Paitsi että se tuo pyörälle oman visuaalisen identiteettinsä, "Z"-muoto on myös käytännöllinen. "Z"-muoto alkaa ajovalosta ja löytää oman tiensä aina takapyörään asti ja toimii samalla näyttönä, joka voi näyttää eksoottista grafiikkaa lisätäkseen pyörän näkyvyyttä tiellä liikuttaessa.

Pyörässä ei juurikaan ole ulkonevia osia, vaan se on varsin tiivis ja kompakti. Se on päältä tasainen, ja sivuillekin putkahtavat vain ohjaustanko ja jalkatapit – nekin ovat poistaitettavat tarvittaessa. 

Z Motorcycle on pelkistetty.

Z Motorcycle on pelkistetty.

Pyörän design on todella minimalistinen. Z Motorcycle on varustettu vaihdettavalla, 30 kilowatin akulla, joka on sijoitettu heti etuakselin taakse, sekä pikalatausliittimellä, joka sijaitsee istuimen alla.

Visuaalisesti voisi todeta, että pyörästä puuttuvat vain peilit ja rekisterikilven pidin, jotta se olisi ajovalmis. 30 kilowatin akusto olisi suurin sähkömoottoripyörässä, miltei kaksi kertaa suurempi kuin normaalisti, joten luvassa saattaisi olla riittäviä ajomatkoja päivässä vaativammallekin kuskille. Asiasta kertoi Inceptivemind.

Harmi siis sinänsä, että kyse on vain konseptista. Tätä pelkistetympää moottoripyörää saa etsiä. Lähelle pääsee ainoastaan Polestar. Joseph Robinsonin design-sivustolle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Polestar: Onko se kiintolevy, matkalaukku, vai – ei, se on sähkömoottoripyörä!

Ja mielenkiintoinen. Ajettavuus?

Ja mielenkiintoinen. Ajettavuus?