Vuosi 2019 ei ollut huippuvuosi 30-vuotiaalle ballymoneyläiselle britille. Hän loukkasi ranteensa testeissä ennen Mansaaren TT-ajoja. Sittemmin hän oli mukana autokolarissa Donegal rallissa, missä sai vakavia vammoja, johon vielä päälle tuli kolari  Southern 100 Road Races'issä heinäkuussa.

Siitä huolimatta Michael Dunlop sinetöi 19. TT-voittonsa Bennetts Lightweight -kisassa ja pääsi maaliin kuuden parhaan joukossa RST Superbike-, RL360 Superstock-, Monster Energy Supersport- ja Senior TT -kisoissa.

Sopimus Dunlopin ja Paul Bird Motorsportin (PBM) tiimin kanssa koskee vuoden 2020 RST Superbike ja Senior TT -kisoja. Dunlop kisaa oman MD Racing -tiiminsä nimissä RL360 Superstock- ja Monster Energy Supersport TT -kisat.

Penrithissä toimiva PBM Team – joka on ottanut seitsemän British Superbike -mestaruutta – ei ole outo lintu Mansaaren ajoissa. Viimeksi he olivat mukana siellä 2015, jolloin Ian Hutchinson ajoi toiseksi Superbike-, kolmanneksi Seniori- ja voitti Superstock-luokan Kawasaki ZX-10R:llä.

Vuonna 2003, John McGuinness päätyi toiseksi ja kolmanneksi Formula 1- ja Senior TT -kisoissa ajaen niinikään PBM MonsterMob Ducatilla. Mutta eittämättä tiimin hienoin TT-ajojen voitto tuli, kun vuonna 2000 suuri Joey Dunlop otti 26:nnen ja viimeisen TT-kisan voittonsa PBM Vimto Honda SP1:llä Formula 1-kisassa.

PBM ja Michael Dunlop ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä, kun PBM rakensi hänelle Kawasaki ZX-10R:n, jolla hän voitti 2011 Superstock-kisan. Vuonna 2020 Dunlop ajaa ensi kerran PBM-tiimin jäsenenä.

Lähde: Mansaaren ajojen kisaorganisaatio.

Michael Dunlop vauhdissa. Kuva: Double Red Photography.

Michael Dunlop vauhdissa. Kuva: Double Red Photography.