Yamahan tuotanto Motori Minarelli -tehtaalla Caldera Renossa Italiassa on keskeytetty, samoin MBK Industrelin tehtaan Saint-Quentinissa Ranskassa. Molemmat ovat suljettuna 22. maaliskuuta asti.

Suunitelmissa on tarkistaa virustilanne viikottain ja päättää sitten mahdollisesta avaamisesta tai keskeytyksen jatkamisesta.

Toimenpiteellä pyritään turvaamaan työntekijöiden terveys koronaviruspandemian jyllätessä.

Ducati puolestaan ilmoitti sulkevansa tehtaansa 25.3. asti organisoidakseensa tuotantolinjansa uusiksi. Epidemian alusta, 24. helmikuuta lähtien Ducati on ottanut käyttöön toimia viruksen leviämisen estämiseksi. Heti alkuun mitattiin jokaisen tehtaalle saapuvan ruumiinlämpötila, ja pääsy rajattiin vain välttämättömimpään osaan henkilökuntaa.

Joille se oli mahdollista, annettiin komennus työskennellä kotoa käsin, palavereita peruttiin ja pyrittiin kaikin tavoin vähentämään ihmisten välistä kontaktia.

Ducati päätti keskeyttää tuotannon 13-18.3. parantaakseen tuotantolinjojen turvallisuutta ja ottamalla käyttöön uudistuksia joiden avulla se voisi puolittaa samalla kertaa asennuslinjalla työskentelevien henkilöiden määrän.

Toiminta käynnistetään vasta 25.3., että kaikki varmasti toimii tavoitellusti. Samanaikaisesti kaikki muutkin viruksen leviämisen estämiseksi suunnatut toimenpiteet ovat jatkuvasti käytössä.

Vaikka tuotanto onkin pysäytyksissä, tukitoiminnot pelaavat ja varaosat toimitetaan tarpeen mukaan.

Tuotannon rajoituksista ovat ilmoittaneet jo aiemmin mm. KTM, Husqvarna ja GasGas.