Baikalin Maili -kisa järjestettiin vasta toista kertaa, mutta se haastoi kilpailijat pyrkimään maksiminopeuteen tätä kisaa varten valmistetuilla kulkuneuvoillaan Maapallon syvimmän järven, Siperiassa sijaitsevan Baikal-järven jäällä.

– Kilpa-ajo jäällä on rankkaa, tämä on uskomattomin asia, mitä olen kokeillut. Jo tänne tuleminen oli meille kaikille valtava seikkailu. Kyse oli itsemme haastamisesta, uusien ystävien hankkimisesta ja hauskan pitämisestä samalla kertaa, totesi Brice Hennebert.

Appaloosa v 2.0 ja tiimi.

Appaloosa v 2.0 ja tiimi.

Hennebert on rakentanut tiimin käyttämän Appaloosa-bobberin.

– Tapahtumassa on paikalla kisaamassa moottoripyöriä, autoja, helikopteri, tankki, jossa on Bentleyn kori. Ajoneuvojen mielettömyys on vertaansa vailla, kertoi pyörän kuljettajana toiminut Sébastian Lorentz.

Video on hauskasti ja ammattimaisesti tehty, joten se kannattaa katsoa. Baikal-järvellä olosuhteet ovat helmikuussa varsin haastavat. Öisin pakkaset yltävät 25-30 asteeseen saakka. Kun pyörät yöpyvät teltassa jäällä, niitä on vaikea saada käyntiin ja toimimaan optimaalisesti.

Indian Appaloosa.

Indian Appaloosa.

Myös pomppuinen järven jää antaa kisaamiseen omat haasteensa teknisten ongelmien lisäksi. Video on tekstitetty mm. suomeksi, joten jos tekstitys ei heti tule oikealla kielellä näkyviin, laita tekstitys päälle ja valitse ratas-ikonin takaa oikea kieli.

Baikal Milen kotisivulle pääset tästä, ja mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Aiheesta aiemmin:

Indian osallistuu jääkiihdytyskisaan Baikalilla Appaloosa 2.0:lla – Mad Maxista karanneella pyörällä