Arthur "Fonzie" Fontarelli oli Onnenpäivät- eli Happy Days -sarjan rasvatukkainen ja nahkarotsiin pukeutunut hahmo, joka vei kaikkien tyttöjen sydämet, ja oli muutenkin niin cool.

Vanhaa tarinaa on jo se, että Fonzieta näytellyt Henry Winkler oli tunnettu siitä, ettei ymmärtänyt moottoripyöräilyn päälle mitään. Niinpä hänet kuvattiin lähinnä istumassa tai poseeraamassa tv-sarjassa nähtyjen pyörien päällä. Mies ei todellakaan osannut ajaa moottoripyörällä, mutta elokuvassa ja televisiossa tietenkin kaikki on mahdollista.

Kaikkiaan Onnenpäivät-sarja pyöri televisiossa 10 vuotta putkeen, mikä oli tosi kova juttu jo sinänsä.

Nahkarotsi vai ei?

Fonzien Happy Days -nahkarotsi.

Fonzien Happy Days -nahkarotsi.

Vuonna 1974 elettiin Yhdysvalloissa vielä niin vanhoillista aikaa, että kapinallisen Fonzien ei olisi annettu pukea ylleen nahkarotsia. Henry Winkler paljastaakin, miten Fonzien ulkoinen habitus saatiin kohdilleen: Sarjan luoja Garry Marshall löysi rotsille porsaanreiän, johon vetosi.

– Garry meni ABC:hen (tuotatontoyhtiö) ja sanoi, "Tiedättekös? Hän voi loukkaantua, jos ajaa moottoripyörällä, ja kaatuu, eikä hänellä ole nahkarotsia yllään. Hän voi teloa itsensä."

Tämä argumentti vei tuotantoyhtiöltä jalat alta, joten sen oli myönnyttävä, mutta yhdellä ehdolla: Fonzie saa käyttää nahkatakkia vain niissä kohtauksissa, joissa hän esiintyy yhdessä moottoripyöränsä kanssa. Täten Marshall rynni kirjoittajatiiminsä luo, ja selitti heille, että he eivät saisi koskaan kirjoittaa kohtauksia, missä Fonz olisi erossa pyörästään, vaikka hän olisi sisätiloissa. Tämä selittää sen, miksi tämä nuori kapinallinen sai ajaa Triumph-moottoripyöränsä sisään.

Kun show sittemmin saavutti huippusuosion, ABC ei enää välittänyt tippaakaan nahkatakista ja sen näkymisestä missä ja milloin tahansa.

Asiasta kertoi EW.

Aiheesta aiemmin:

Kiinnostaako: myynnissä Happy Daysin Fonzien nahkarotsi ja Trumppa sekä Galactican lentomoottoripyörä

Fonzien Triumph Trophystä maksettiin mukavat 155 000 euroa