MotoGP-sarjan neljäs virtuaalikisa järjestettiin Misano World Circuit Marco Simoncell -radalla. Repsol Honda Teamin Alex Marquezista tuli sen myötä sarjan ensimmäinen virtuaalikisan kaksoisvoittaja. Espanjalainen voitti veljensä ja tiimikaverinsa Marc Marquezin jännittävällä viimeisellä kierroksella. Kolmanneksi podiumille nousi Monster Energy Yamahan Valentino Rossi, joka hyötyi Fabio Quartararon (Petronas Yamaha SRT) viimeisen kierroksen kolarista.

Virtuaali-MotoGP: valmiina lähtöön.

Quartararo lähti paalulta jo kolmatta kertaa virtuaali-MotoGP-sarjassa, ja Alex Marquez otti toisen lähtöpaikan.

Yhdeksänkierroksisen kisan avausvaiheet olivat tyypillisen kaoottiset. Kaksi kolmesta edellisten kisojen voittajista, nimittäin Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) ja Francesco Bagnaia (Pramac Racing) kolaroivat, syynä mahdollisesti törmääminen takaa tulevan Takaaki Nakagamin (LCR Idemitsu Honda) kanssa. Rossi kolaroi Alex Marquezin kanssa ottamansa kontaktin jälkeen, mikä puolestaan mahdollisti sen, että Quartararo pakeni kärjessä Marquezin veljesten kykenemättä vastaamaan ranskalaisen vauhtiin.

Quartararo ryntäsi kärkeen...

Nuorempi Marquezin veljeksistä siirtyi pian sen jälkeen kakkoseksi, Marc myönsi että hän pyrki vain säilyttämään sijoituksensa kolmen kärjessä sen sijaan, että olisi ottanut riskin kolaroinnista takaa-ajon vuoksi.

Kolmannen kierroksen lopuksi Quartaro oli jo neljän sekunnin johdossa, mutta silloin ranskalainen kärsi toisen virtuaalionnettomuutensa, ja Alex Marquez ampaisi kärkeen. Parin kierroksen kuluttua Quartararo oli kuitenkin jo taas kiinni Alexin takapyörän tuntumassa.

Marquez vastaan Marquez viimeisen kierroksen jännitysnäytelmässä.

Kierroksella Quartaron kosketuksesta Alex Maquez kaatui Petronas Yamaha SRT:n eteen ja samassa kaatui myös ranskalainen. Tämän seurauksena Marc Marquez otti kärkipaikan ja kisa kuumeni jälleen kahden kaatuneen nostettua pyöränsä ja lähdettyä jatkamaan matkaa.

Viimeisestä kierroksesta tulikin jännitysnäytelmä ja viimeisellä sektorilla kolmikolla ei käytännössä juurikaan ollut eroa. Kaikki kolme puskivat äärirajoille, kunnes yksi meni niistä yli: Quartararo. Ranskalainen veti pitkäksi, ja viime hetken voitto valui hänen käsistään, ja jäljelle jäi vain kaksi Repsol Hondaa selvittelemään välejään.

Nagakami-Marquez-Rossi-kerrosvoileipä.

Kun pari saapui viimeiseen kaarteeseen, Marc oli kärjessä, mutta kahdeksankertainen maailmanmestari veti kaarteen hieman leveäksi, ja Alex ei tarvinnut toista kehoitusta, vaan pyyhälsi ensimmäisenä maaliviivan yli.

Rossi otti kaiken edun Quartararon huonosti ajoitetusta kolarista ja nappasi viimeisen podiumpaikan.

Quartararo tuli neljänneksi ja Team Ecstar Suzukin Joan Mir viidenneksi ja Viñales kuudenneksi Bagnaian edellä. Nakagami oli kahdeksas, ja Aprilia Racing Team Gresinin Lorenzo Savadori yhdeksäs, Reale Avintia Racingin Tito Rabat kymmenes ja yhdentenätoista maaliin tuli Ducati Teamin Michele Pirro.

Misanon virtuaali-MotoGP-kisan tulokset.

Misanon virtuaali-MotoGP-kisan tulokset.

Alex Marquez:

– Olen niin onnellinen, niin onnellinen. Olin tosi hermostunut, sillä Peccolla oli yksi voitto, Maverickillä myös ja olimme kaikki samassa veneessä ja totesin, että "tämä minun pitää voittaa".

– Sitten näin, miten nopea Fabio oli tänään. Hän oli kierroksella sekunnin kaikkia muita nopeampi, mutta kun hän teki virheen ajattelin, että ehkäpä voin hoitaa tämä. Sitten törmäsimme uudelleen, me molemmat kolaroimme. Marc oli edellä silloin, ja sitten viimeisessä kaarteessa ajattelin, että yritän jarruttaa aikaisemmin ja sitten hyökätä kiihdytyksessä. Hänen ajatuksensa oli päinvastainen, yrittää hyökätä jarrutuspisteessä aivan kuten todellisuudessa. Mutta minä kiihdytin hyvin ja voitin.

World Cupin voittaja Ferrari Misanon virtuaalisen MotoE-kisan voittoon – viime kierroksen kaatumisesta huolimatta

Hallitseva maailmanmestari voitti virtuaalisen MotoE-luokan Misanon kisan.

Hallitseva maailmanmestari voitti virtuaalisen MotoE-luokan Misanon kisan.

Trentino Gresini MotoE:n Matteo Ferrari jatkoi historian tekemistä virtuaalimaailmassa, kun hänestä tuli ensimmäinen virtuaalikisan voittaja vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun hän oli voittanut ensimmäisen FIM Enel MotoE World Cup -mestaruuden. Italialainen vei voiton kotiin viimeisen kierroksen kaatumisesta huolimatta ennen Avintia Esponsorama Racingin Eric Granadoa ja Ongetta SIC58 Squadra Corsen Mattia Casadei'ta.

Ensi kierroksen hässäkässä MotoE-tulokas Jordi Torres (Join Contract Pons 40) ajoi ulos aloituskaarteessa onnettomuudessa, jossa olivat mukana myös Intact GP:n Dominique Aegerter ja Tech 3 E-Racingin Lukas Tulovic. Kaaoksen myötä paalulta matkaan ponnahtanut Ferrari pakeni kaukaisuuteen Granado kannoillaan.

Ferrari pyyhälsi paalulta johtoon ja piti johtopaikkansa kisan loppuun.

Vaikutti siltä, että kaksikko ratkaisisi keskenään kisan voiton, mutta heidän takanaan kisa jatkui, kun Openbank Aspar Teamin Alejandro Medina nousi jo kolmanneksi lähtöruudukon viimeiseltä tilalta. 

Casadein ja Simeonin kisaamista.

Kisan edetessä Granadon vauhti alkoi hiipua Ferrarin perässä, ja tämän etumatka kasvoi. Joten vaikka italialainen lopulta kaatui viimeisellä kierroksella, Granado ei pystynyt uhkaamaan Ferrarin voittoa.

Kolmanneksi päätyi Casadei, neljänneksi Medina ja viidenneksi Xavier Simeon (LCR E-Team). Kuutonen oli Torres ja seiska Mike Di Meglio (EG 0,0 Marc VDS), Tulovic ja Aegerter sitten seuraavat.

Virtuaalisen MotoE-luokan Misanon kisan tulokset.

Virtuaalisen MotoE-luokan Misanon kisan tulokset.

Lisää kisasta MotoGP:n virallisilla sivuilla täällä. Täällä voit puolestaan katsoa molemmat kisatapahtumat tallennettuna.