Virtuaali-Imatranajossa on tuttuja maisemia.

Virtuaali-Imatranajossa on tuttuja maisemia.

Virtuaalisessa Imatranajossa kilpaillaan ensin heinäkuussa verkossa kolmen osakilpailun minisarja, jonka jälkeen järjestetään finaalitapahtuma lauantaina 1.8. Imatran kävelykeskustassa.

Verkossa ajettava minisarja on avoin kaikille suomalaisille kuskeille. Sarjan kuusi parasta kuskia kutsutaan Imatralle ajamaan voitosta simulaattorilla, jonka perustana toimii oikea moottoripyörä. Kilpailu ajetaan Ride 3-pelin sisältämällä Imatran katuradalla, joka on yksi yhteen kopio aidosta radasta.

Finaalitapahtumassa myös yleisö pääsee haastamaan simulaattorilla Suomen parhaita kuskeja. Yleisölle tarjotaan muutakin viihdettä, kuten laaja kattaus erilaista moottoriurheilupelattavaa. Moottoripyörän lisäksi pääsee ajamaan mm. rallia ja formulaa. Pikkukisojakin on yleisölle luvassa.

Virtuaalista Imatranajoa.

Vetonauloina Imatran finaalitapahtumassa ovat myös ääripäät eli nykyaikaisilla Virtual Reality- laitteistoilla ja dinosauruskauden retro-koneilla ajettavat moottoriurheilupelit.

Finaalitapahtumaa pääse seuraamaan paikanpäälle silloisen koronaohjeistuksen mukaisesti. Lisäksi tapahtuma ja kaikki minisarjan osakilpailut striimataan juonnettuna ja selostettuna verkkoon. 

Tapahtuman järjestävät Imatranajon, Imatran Moottorikerhon ja Trailblazersin lisäksi LUT-yliopisto, SaimaanVirta, Lappeenrannan Pelikonemuseo, DirtyRacing, Finnish Virtual Reality Association ja talkooväki.

Virtuaalista Imatranajoa.