Tilaisuus aiottiin alunperin järjestää 6. - 11. lokakuuta 2020. Muut syksyn messut järjestetään Kölnissä aiottujen aikataulujen mukaisesti, mutta niissä kyse on b-to-b-messuista. Näissä kävijöitä on vähemmän kuin kymmeniätuhansia kävijöitä rajalliseen näyttelyhallitilaan kerrallaan keräävissä kuluttajamessuissa, jollainen Intermot on.

Tällaisissa olosuhteissa ei pystytä säilyttämään vaadittavia etäisyyksiä muihin näyttelykävijöihin ja siten järjestämään turvallisia messuja ainakaan nykyisten voimassaolevien määräysten mukaan.

Avainteollisuusyritysten ja terveysviranomaisten kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Kölnin Messut ja Saksan moottoripyöräteollisuuden liitto (IVM) päättivät olla järjestämättä messuja vuonna 2020. 

Luvassa on kuitenkin digitaaliset Intermot-messut, digitaalinen striimaus siitä, mitä olisi tapahtunut. Sen pitäisi tuoda alalle sitä inspiraatiota ja innoitusta, mitä itse messutkin olisivat tuoneet – vain turvallisemmin.

Samalla pidetään henkeä yllä ja muistutetaan, että messut ovat voimissaan, ja järjestetään taas vuonna 2022. Samalla messujärjestäjä uskoo siihen, että jatkossa messutapahtumat ovat hybridimäisempiä – niissä on sekä näyttelyitä että tapahtumia mutta myös digitaalista sisältöä enemmän kuin tänä päivänä.

Tänä vuonna rakennettavan digitaalisen sisällön avulla autetaan näytteilleasettajia tuomaan esille ensi vuoden uusia tuotteitaan, ja samalla kannustetaan alaa kertomaan uutisia uusista osista, tarvikkeista sekä varusteista. Luvassa on myös B2B-sisältöä, jonka pitäisi auttaa alaa sopeutumaan koronaviruksen jälkeiseen maailmaan.

Lisää informaatiota on aiheen osalta luvassa lähiaikoina. Asiasta enemmän Intermotin Facebookissa täällä