Molemmat yritykset on perustettu samana vuonna sodan jälkeen, eli 1946. Molemmilla yrityksillä on myös hinku luoda uusi, valoisa ja luova visio maailmasta. Tänään juuri nyt, sellaista iloa ja henkeä todella tarvitaan.

Vespa 946 Christian Dior julkistettiin kesäkuun puolivälissä, ja sen arkkitehtuuri ja graafiset linjat tekevät kunniaa kahden ikonisen brändin perimälle. Lisäksi se on eräänlainen hienostuneisuuden symboli, joka heijastaa yritysten jaettua sitoumusta virtuositeettiin ja yksityiskohtien taiteeseen.

Diorin naisille suunnattujen kokoelmien luova johtaja Maria Grazia Chiuri on designannut uuden Vespa 946 Christian Diorin. Vespa 946 esiteltiin vuonna 2012, ja se sai kiitosta elegantista virtaviivaisesta muotoilustaan sekä teknologisista innovaatioistaan.

Satulan alaosan kuviointi heijastaa Diorin käyttämiä kuviointeja, samoin perälaukku. Kuviointi on Marc Bohanin suunnittelema vuodelta 1967. Myös muotitietoisen kuljettajan kypärä noudattaa samaa ikonista kuviointia.

Kuten kuvista näkyy, muotoilu on hienovaraista, tyylikästä ja monimuotoista, mutta puhuttelee varmasti muotitietoista Vespistaa.

Vespa 946 Christian Dior.

Vespa 946 Christian Dior. Muotitietoisille.