Damon Motorcycles on avaamassa moottoripyöriensä ennakkotilausmahdollisuuden Euroopassa ensi vaiheessa italiassa, Englannissa, Saksassa ja Ranskassa, joissa sähkömoottoripyörien myynnin kasvu on ollut voimakkainta viime vuosina.

– Sitoutumisemme keksimään moottoripyöräilyn tulevaisuus uudelleen on ollut tärkeintä meneillään olleen Covid-19-kriisin aikana, toteaa Damon Motorcyclesin perustaja ja pääjohtaja Jay Giraud.

Damonin näkemys tulevaisuuden moottoripyöräilystä on turvallisempaa ja turvatumpaa sekä tien päällä että kotosalla. Damon on ilmoittanut, että sen Hypersport tukee Vehicle-To-Home (V2H) ominaisuutta. Tämä tarkoittaa sitä, että moottoripyörää voidaan käyttää energiavarastona ja generaattorina. Hypersportin akun varaus on 21 kWh, joka riittää tuottamaan sähköä kotitaloudelle yli kahden vuorokauden tarpeisiin keskimääräisellä 9 kW:n kulutuksella, kunhan koti on varustettu sopivalla sähkönsyöttölaitteella.

Hypersportin sisäänrakennettu laturi pystyy kaksisuuntaisesti syöttämään akkuun tai kotiverkkoon 6,6 kW:n teholla. Ulkopuolisella DC-laturilla latausnopeus on 25 kW, ja se lataa pyörän akun 80 prosenttiin asti alle 30 minuutin.

Damon Hypersport

Damon Hypersportin anturit ja sensorit havainnoivat ajoympäristöä ja varoittavat törmäysriskeistä.

Damon Hypersport on täysin verkottunut, siinä on sisäänrakennettuna sekä Wi-Fi, Bluetooth että 4G-mobiiliyhteys. Niiden kautta latausta voidaan ohjata ja ajastaa Damon-appin avulla.

Pyörän 21 kWh akku on nestejäähdytetty lämpöstabiiliuden parantamiseksi sekä pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Myös pyörän 6-vaiheinen kestomagneettimoottori on nestejäähdytetty ja se tuottaa 160 kW / 215 hv:n tehon sekä 200 Nm väännön heti nollasta kierroksesta ylöspäin. Pyörän huippunopeus on 322 km/h ja toimintasäde maantieajossa 322 km latauksella.

Damon Hypersport on varustettu CoPilot-varoitusjärjestelmällä sekä Shift-teknologialla, joka muuttaa ajoasentoa sporttisemman ja kaupunkiajon välillä napinpainalluksella.

Damon Hypersportista aiemmin:

Sähköinen Damon Hypersport Premier: 200 hv, 200 Nm, > 320 km

Damon Hypersport Pro -sähkömoottoripyörässä on tekoälypohjainen ennakoiva törmäyksenvaroitusjärjestelmä

Damonin ennakoiva tekoäly tuo vallankumouksen moottoripyöräilyn turvallisuuteen

Damon Hypersport

Damon Hypersport