Aamun aika-ajossa Yamaha-kuljettaja ei onnistunut parhaalla tavalla kuraisella radalla ja oli viidenneksi nopein. Ennen ensimmäistä erää rata-alueella alkoi jälleen sataa runsaasti ja rata muuttui entistä kuraisemmaksi. DYNASET-urheilija epäonnistui lähdössä täysin ja lähti taittamaan matkaa viimeisten joukossa. Ensimmäisiin kierroksiin mahtui myös kaatuminen sekä varikkopysähdys, jossa Haavisto vaihtoi ajolasit ja sitä myöten sijoitus maalissa oli kuudes.

Toisen erän ensimmäinen lähtö otettiin uusiksi lähtöpuomin teknisten ongelmien vuoksi, mutta uusintalähdössä Haaviston pyörä sammui puomille juuri sen kaaduttua ja jälleen Marine Racing-kuljettaja lähti taittamaan matkaa aivan viimeisenä. Tällä kertaa hän teki puhtaan ehjän suorituksen nousten toiseksi viimeisessä mutkassa toiseksi ruutulipulle ja ajaen samalla viimeisellä kierroksella kilpailun nopeimman kierrosajan yli kahden sekuntin marginaalilla.

– Aamun aika-ajossa en saanut kovin hyvää aikaa, kun olin itse katsonut raot huonosti radalla ja aina oli vähän ruuhkaa nopeilla kierroksilla enkä yrittänyt ihan loppuun asti, kun pyörä alkoi olla jo niin savessa. Ensimmäinen erä meni todella penkin alle huonon lähdön ja kaatumisen jälkeen eikä ajo ollut myöskään hyvää. Toisessa erässä pyörä sammui puomille jostain kumman syystä juuri, kun se putosi. Siinä ajo kulki kuitenkin hyvin ja ehdin nousta toiseksi. Karkkilan viikonloppuun ei silti voi missään nimessä olla tyytyväinen ja nyt on paikka parantaa heti tulevana viikonloppuna Tampereen Kaanaan kotikilpailussa. On mukava myös, että Karkkilan voittaja Jörgen-Matthias Talviku tulee jälleen ajamaan niin on revanssin paikka, Haavisto kertoi.

Motocrossin SM-sarja jatkuu tulevana sunnuntaina 19.7. Tampereen Kaanaan motocross-radalla.